Stäng meddelande

Byggprojektledare inom mark och anläggning


Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Stadsmiljö-enheten är en del av samhällsbyggnadsförvaltningen med drygt 130 personer anställda. Enheten har cirka 25 medarbetare som arbetar med att förvalta, förnya och försköna det offentliga rummet i samförstånd med medborgarna för att få en trygg och attraktiv utemiljö. Kommunen har en omfattande investerings- och exploateringsverksamhet där utbyggnad av gatunät, gång- och cykelvägar samt parkområden är ständigt pågående. Det innebär ett kontinuerligt tryck på vår byggprojektgrupp. Vi söker därför en byggprojektledare med erfarenhet. Vår arbetsplats är i kommunalhuset i Tumba.

Arbetsuppgifter

I rollen som byggprojektledare kommer du vara en nyckelperson i många anläggnings- och exploateringsarbeten i kommunen. Som markägare utvecklar vi mark inför t.ex. byggnation, vilket för dig som byggprojektledare innebär att i tidiga skeden i plan-/byggprocessen göra kalkyler och bedömningar, beställa undersökningar och sedan ta fram förfrågningsunderlag för t.ex. gatuutbyggnad, parkanläggningar och markarbeten. Du kommer sedan beställa anläggningsentreprenader samt följa hela utförande skedet. Vi arbetar i projektform där du är en viktig deltagare under hela samhällsbyggnadsprocessen. Som byggprojektledare är du bl.a. med och upphandlar utredande och projekterande konsulter och genomförande entreprenader samt träder ibland själv in i projekten som projekteringsledare och byggledare. Omsättningsmässigt är projekten olika i storlek; från någon miljon SEK upp till ca 200 MSEK. Ansvarsområden o Ansvara för upphandling av projektering och entreprenad i samråd med kommunens upphandlingsenhet. o Ansvara för projekteringsledning. Vid behov tas hjälp utav externa konsulter. o Ansvara för byggledning vid mark & anläggningsprojekt. Vid behov tas hjälp utav externa konsulter. o Ekonomiskt ansvarig för projekten i genomförandeskedet. o Ansvara för att projektet lämnas över till förvaltningen efter godkänd slutbesiktning. Exempel på arbetsuppgifter o Leda och planera projektens genomföranden och säkerställa leverans inom given budget och tidsram. o Kravställa upphandlingar av konsulter och entreprenader. o Regelbundna möten med konsulter och entreprenörer som t.ex. projekterings-, bygg- och ramavtalsmöten. o Uppföljning och granskning av konsulters och entreprenörers arbeten. o Delta samt samverka i projekt med externa parter inom ditt teknikområde. o I vissa fall byggledning av entreprenörer för projekten. o Delta i administrativa projekt som t.ex. att utveckla arbetsmetoder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som med nyfikenhet och engagemang vill vara med och utveckla vår verksamhet. Du är självgående och kundorienterad. Vidare har du en öppen attityd, lätt för att etablera nya kontakter och en vilja att vara med och ta fram Botkyrkas nya infrastruktur. Du har universitets- eller högskoleutbildning inom väg-och vatten eller anläggningsteknik. Alternativt att du har skaffat dig motsvarande erfarenhet genom många år i yrket och inom branschen. Krav gällande erfarenhet o Minst två års erfarenhet av Bygg/projektledning inom mark- och anläggningsprojekt. o Erfarenhet av att ha upphandlat konsulter och entreprenad för mark- och anläggningsprojekt. o Erfarenhet av arbete med AMA Anläggning, AMA AF, AB04 och ABK09. Meriterande o Erfarenhet av större mark/anläggningsprojekt. o Erfarenhet av att upprätta produktionskalkyler. o Erfarenhet av arbete med offentlig upphandling. o Erfarenhet från arbete inom en politiskt styrd verksamhet. Personliga egenskaper o Förmåga att självständigt driva och strukturera sitt arbete. o Trivs med ett utåtriktat arbete där du samverkar och samarbetar med andra. o Lagspelare du ser positivt på förändringar och nya utmaningar. o Trygg och stabil o Serviceinriktad och sätter alltid kunden i fokus. o Lösningsorienterad, mål- och resultatorienterad. Språk Flytande svenska i tal och skrift. Övrigt o Goda kunskaper i och erfarenhet av att arbeta i olika Officesystem. o Körkort för personbil är ett krav.

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse. Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Anders Öttenius, Chef, Stadsmiljöenheten

Telefon: 070-889 19 01

E-post: anders.ottenius@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Jan Pettersson, Sveriges Ingenjörer

Mobil: 070-336 93 50

E-post: jan.pettersson@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2020-05-24

Ange referensnummer: sbf/2020:104


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020