Stäng meddelande

Biträdande rektor till förskoleenhet i Tullinge


Om arbetsplatsen

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium och särskola. Här arbetar drygt 3 500 medarbetare för att på olika sätt stödja barn och elever i deras lärande, så att eleverna ska nå de nationella kunskapsmålen. Vill du arbeta för att Botkyrkas barn ska få förutsättningar att förverkliga sina framtidsdrömmar? Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Här finns en massa barn med fantastiska egenskaper och otroliga utvecklingsmöjligheter. Som en del av förskolan har du som biträdande rektor stora möjligheter att göra skillnad!

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill arbeta som biträdande rektor i en dynamisk och interkulturell kommun där barns lärande står i fokus! I dina dagliga arbetsuppgifter ansvarar du för att leda och organisera dina medarbetare och vägleda dom genom pedagogisk dialog för att säkerställa att barnen möter trygga vuxna i en välstrukturerad verksamhet. Hos oss möter du barn och vuxna som tillsammans talar många olika språk, och vår utgångspunkt är att all kultur som barn bär med sig har lika värde - det ska synas på våra förskolor. Inom Tullinge centrala förskoleenhet arbetar ca 90 medarbetare och drygt 500 barn deltar i vår utbildning och undervisning varje dag. Du ingår i en ledningsgrupp som består av rektor, tre biträdande rektorer samt administratör. Förskoleenheten består av förskolan Nyängsgården, Grindstugan, Solliden, Römossen och förskolan Karlavagnen. Nu söker vi en biträdande rektor till Grindstugan och Solliden som sitter i fräscha lokaler med en fantastisk förskolegård. Vi söker dig som är väl insatt i utbildningsväsendets styrdokument och förordningar och vet vad ditt ansvar för det systematiska arbetsmiljöarbetet innebär i praktiken. Just nu är vi inne i ett skede där fokus ligger på att utveckla förskolans systematiska kvalitetsarbete där är du en nyckelperson. Vi arbetar projektinriktat och dokumenterar barns lärprocesser i en gemensam projektmall för enheten. Det är viktigt att du är kommunikativ och är bra på att skapa en god relation och dialog med alla aktörer och samarbetsparter, framförallt vårdnadshavare. Du är en ledare som trivs med att vara närvarande och tillgänglig för dina medarbetare. I ditt uppdrag ingår att leda det operativa pedagogiska arbetet, planera och organisera arbetet på båda förskolorna, ansvara och hålla i olika mötesforum, ansvara för personalrelaterade arbetsuppgifter som t.ex. medarbetarsamtal, personalkonferenser, rekrytering och bemanning och planering av kompetensutveckling av personalen. Det är ett brett, komplext och fantastiskt roligt uppdrag du kommer att möta!

Kvalifikationer

Du är samarbetsorienterad och arbetar för att skapa sammanhållning och samsyn på båda förskolorna och i den ledningsgrupp du ingår i. Du är väl insatt i de mål som finns i läroplanen och kan bryta ner dem för dig och dina medarbetare. För att göra detta krävs att du arbetar strukturerat, att du planerar ditt arbete väl och håller deadlines. Ditt uppdrag innebär att se möjligheter, leda och inspirera till förändring och utveckling utifrån mål och verksamhetens behov, med medborgarens fokus. Vi söker dig som har lärarexamen för förskola och minst ett års erfarenhet som chef i förskolan. Erfarenhet från kommunal verksamhet är meriterande. Du är van användare av digitala arbetsverktyg och administrativa system, t.ex. Google Drive, V-klass, Adato. Kunskap om och erfarenhet av att arbeta i en interkulturell miljö är meriterande.

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Planerat tillträde: snarast

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Mariam Soltani, Rektor

Telefon: 070 171 59 80


Facklig(a) företrädare

Fackliga representanter

Telefon: Nås via växel 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2020-08-02

Ange referensnummer: GRIFÖR/2020:4-1


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020