Stäng meddelande

Kommunsekreterare till kommunledningsförvaltningen


Arbetsuppgifter

Som kommunsekreterare har du en nyckelposition, med många kontaktytor i en stor organisation. Du har en central roll i en verksamhet som i mångt och mycket är ett nav i kommunens organisation. I rollen som kommunsekreterare samordnar du de politiska beslutsprocesserna och säkerställer att dessa fungerar smidigt, effektivt och rättsäkert. Du innehar rollen som sekreterare för kommunfullmäktige, kommunfullmäktiges valberedning och valnämnden och bedriver ditt arbete i nära samarbete med representanter ur dessa organ samt med Demokrati- och kansliavdelningens övriga funktioner, däribland registrator, administratör, kommunjurister och två andra kommunsekreterare som ansvarar för kommunstyrelsen och dess utskott och beredningar. Som kommunsekreterare ansvarar du för kommunfullmäktiges, valberedningens och valnämndens ärendeberedningsprocesser och förväntas både självständigt och samarbete med andra hantera planering inför sammanträden och kvalitetssäkring av beslutsunderlag. Du handlägger egna ärenden och innehar även rollen som processledare för kommunens administrativa stöd kopplat till den politiska organisationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning med inriktning mot statsvetenskap/ samhällsvetenskap eller juridik. Du har minst 3 års arbetslivserfarenhet. Du har ett stort engagemang i det du gör, är noga, strukturerad och kan kommunicera på ett tydligt sätt. Du har förmåga att omsätta ett processtänk i praktiken och är den som skapar ordning och reda. Du trivs med att arbeta med strategiska utvecklingsfrågor, egen handläggning såväl som konkreta administrativa arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av utvecklingsarbete inom verksamhetsområdet. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet från politiskt styrda organisationer och offentlig administration. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med över 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt en ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelserik och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Som kommunsekreterare är du centralt placerad på Demokrati- och kansliavdelningen inom kommunledningsförvaltningen. Avdelningen ansvarar för styrning, ledning och stöd inom bland annat ärendeberedning, informationshantering, juridik och demokratiutveckling. Arbetet bedrivs i nära samarbete med kommunens förvaltningar och förtroendevalda och innebär spännande och omväxlande utmaningar med stort egeninflytande och ansvar.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Jakob Etaat , Kanslichef

Telefon: 08-530 614 64


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2018-12-11

Ange referensnummer: A831200


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka? Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018