Stäng meddelande

Stödpedagog


Arbetsuppgifter

Du ska i samarbete med verksamhetsledaren vara ett stöd i utvecklingsarbetet med bland annat social dokumentation och genomförandeplaner. Din kompetens är ett stöd i arbetet med att utveckla och använda individuellt anpassade pedagogiska lösningar och metoder i det vardagsnära arbetet. Du ska vara ett stöd för att öka kunskapen om ett pedagogiskt förhållningssätt som stödjer den enskildes delaktighet och självständighet. Du kommer att arbeta såväl i grupp som enskilt med att handleda en till flera deltagare. Arbetet är förlagt både i en strukturerad och miljöanpassad inomhusmiljö samt utomhus där kontakt med djur kan förekomma. Verksamheten har egna fordon som vi använder i vårt dagliga arbete för att erbjuda våra deltagare resor till och från sin dagliga verksamhet.

Kvalifikationer

Utbildning: • Yrkeshögskoleexamen med inriktning stödpedagog inom funktionshinderområdet, 200 YH-poäng alternativt 60 högskolepoäng som är tydligt inriktat mot funktionshinderområdet. • Meriterande om du har annan lämplig pedagogisk utbildning. Kompetenskrav: • Kunskaper och erfarenhet av visuellt tydliggörande pedagogik, alternativ kommunikation, kognitivt stöd, lågaffektivt bemötande och social dokumentation. • God kunskap om aktuell lagstiftning • God svenska i tal och skrift • Körkort Erfarenhet: • Flerårigt arbete i verksamhet för personer med funktionsnedsättning. • Gärna bred erfarenhet kring olika funktionsnedsättningar. • Gärna erfarenhet av att handleda kollegor.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med cirka 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Daglig verksamhet inom LSS bedrivs i Botkyrka kommun inom Arbetsmarknads- och utbildningsförvaltningen. Vi söker nu en stödpedagog till vår autismenhet. Vi vänder oss till personer med stort behov av förutsägbarhet, individuellt anpassade förhållningssätt och metoder.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid, Arbetet är förlagt till vardagar/dagtid.

Tillträde: Tillträde efter överenskommelse

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Tove Virtanen, Enhetschef

Telefon: 0708-891958


Andreas Axelsson, Verksamhetsledare

Telefon: 0702-915674


Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås via växeln

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-09-01

Ange referensnummer: A894097


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Intervjuer kan komma att ske löpande. Vi tillämpar provanställning i sex månader. Vid anställning krävs utdrag från polisens belastningsregister. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019