Stäng meddelande

Speciallärare åk 4-9


Arbetsuppgifter

Fittjaskolan söker en speciallärare som drivs av att få utveckla alla elevers och kollegors fulla potential och arbeta långsiktigt. Arbetet som speciallärare hos oss innebär att du arbetar med elever i behov av särskilt stöd, individuellt eller i grupp. Du arbetar att utveckla deras färdigheter, förmågor och strategier. Det innebär också att ingå i elevhälsans arbetslag och stärka de processer som skolan har kring elevhälsa och särskilt stöd. Det innebär att stötta och stimulera vid extra anpassningar, pedagogiska utredningar, åtgärdsprogram och samtal med vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Du är kunnig kring elevers olika sätt att lära och hinder för lärande. Du har kunskap om olika kompensatoriska verktyg och hur de kan utveckla elevernas strategier. Du har ett professionellt språk och kan med lätthet föra pedagogiska samtal med kollegor. Du ska vara van att omvärldsbevaka och dela med dig av spaningar, erfarenheter och dina nätverk. Du är också beredd att ompröva dina tidigare tankar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din nyfikenhet på hur vi jobbar. Om det du läst kittlar din nyfikenhet ska du söka tjänsten, för då kan du vara den person vi söker.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Fittjaskolan är en F-9 skola, ca 500 elever, med barn från Fittja och från världens alla hörn. Vi har förskoleklass, fritids, förberedelseklasser och samverkansklasser. Vi har engagerade och kompetenta pedagoger och elevhälsoteam som ständigt strävar efter att utveckla undervisningen, professionen och verksamheten tillsammans. Vår vision är att Fittjaskolans elever ska lämna skolan med huvudet och kropp fulla av kunskaper, rak rygg och stort hjärta, och därigenom bidra till ett progressivt och demokratiskt samhälle. För att kunna det rustar vi eleverna med tillit till sin förmåga att lära, språkliga strategier, demokratisk kompetens och digitala verktyg!


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön

Tillträde:

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: 2019-01-07

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Camilla Beijmo Samuelsson, Rektor

Telefon: 08-53063900

E-post: camilla.bejmo.samuelsson@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2018-12-17

Ange referensnummer: A833834


Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018