Stäng meddelande

Skolsköterska till Hammerstaskolan


Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att tillsammans med övriga professioner i skolan skapa ett väl fungerande elevhälsoarbete i skolan. Som skolsköterska arbetar du främst förebyggande och hälsofrämjande samt för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Du genomför hälsobesök och vaccinationer utifrån basprogram och du möter elever genom planerade besök och öppen mottagning, både enskilt och i grupp. Du ingår i skolans elevhälsoteam i samverkan med övriga yrkesgrupper under ledning av rektor och du ingår i skolans Krisgrupp. Du samverkar med vårdnadshavare, socialtjänst och andra vårdenheter. Inom EMI gruppen arbetar skolsköterskan i nära samarbete med skolläkare. Du deltar i gemensamma träffar och kompetensutveckling för skolsköterskegruppen samt på arbetsplatsträffar under ledning av din närmast chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom barn- och ungdom, distriktssköterska eller skolsköterska. Dina erfarenheter av förebyggande och hälsofrämjande arbete med fokus på barn och ungdomar på organisations-, grupp- och individnivå är värdefulla och meriterande liksom erfarenhet av digitala journalprogram. Vi värdesätter din goda förmåga att arbeta både självständigt och i team vilket förutsätter trygghet, flexibilitet och prestigelöshet. Du har kraft och förmåga att tillsammans med skolans pedagoger vidareutveckla elevhälsan. Nyfikenhet, ett öppet sinne och en positiv inställning är andra viktiga förutsättningar för att lyckas och trivas hos oss. Du är initiativrik och kan självständigt planera och prioritera ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, förmåga till samarbete samt att se eleverna i ett helhetsperspektiv.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Hammerstaskolan är en tvåparallellig F-9 skola och ligger naturskönt uppe på Eriksbergsåsen, omgiven av grönområden och med gångavstånd till tunnelbana och bussar. På skolan arbetar ett härligt gäng som har höga förväntningar på sig själva, varandra och våra elever.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-03-04 eller enligt överenskommelse.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Lena Häggberg, Rektor

Telefon: 073-421 85 02

E-post: lena.haggberg@botkyrka.se


Sara Nordquist, Bitr. rektor

Telefon: 070-8891968

E-post: sara.nordquist@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2018-12-17

Ange referensnummer: A833669


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018