Stäng meddelande

Botkyrka kommun söker en Ekonomi- och kvalitetschef


Arbetsuppgifter

Som ekonomi- och kvalitetschef rapporterar du till förvaltningschefen. Du leder förvaltningskontorets tio specialister och deltar aktivt i förvaltningens ledningsgrupp. Du och dina medledare planerar, följer upp och utvecklar förvaltningens övergripande arbete mot gemensamma mål i enlighet med kommunens budgetprocess. Du ansvarar för att tillhandahålla ett effektivt, samordnat och övergripande stöd till verksamheterna i såväl budgetarbetet, inom kommunikation, it/digitalisering och i gemensamma strategiska utvecklingsfrågor. Förvaltningskontoret ansvarar också för att skriva fram verksamhetsövergripande tjänsteutlåtanden och remissvar samt besvara motioner till nämnden. Därutöver deltar du i kommunorganisationens förbättringsarbete och utveckling i sin helhet genom den processtyrningsmodell som tillämpas.

Kvalifikationer

Vi tror att du har en högskoleutbildning inom exempelvis juridik, ekonomi, statsvetenskap eller annat område som bedöms som relevant för tjänsten. Du har flerårig chefserfarenhet med personal- och budgetansvar samt erfarenhet av att leda och samordna specialister inom olika områden. Vi ser också att du har arbetat inom kommunal verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete, ekonomi på övergripande nivå samt processtyrning. Som person är du öppen, ärlig och bra på att samarbeta. Du ser helhet snarare än detaljer och har förmåga att agera på strategisk nivå. Du tror på tillitsfullt ledarskap och både delegerar och följer upp. För att lyckas i rollen krävs det också att du är strukturerad, lösningsfokuserad och tydlig. Känner du igen dig? Ja då kan du vara helt rätt för uppdraget! Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper!

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen arbetar för att skapa jobb och sysselsättning för Botkyrkaborna och ansvarar för kommunens arbetsmarknadsinsatser, vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildningar samt daglig verksamhet. Vi söker nu en Ekonomi- och kvalitetschef som har i uppdrag att leda och samordna förvaltningskontorets strategiska och verksamhetsövergripande arbete tillsammans med och på uppdrag av förvaltningschefen på Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på tel.nr 073-70 771 70 alternativt via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Marie-Louise Khan-Tamakloe, Förvaltningschef

Telefon: 0761 397568


Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås via växeln

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-01-13

Ange referensnummer: A839057


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka? Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018