Stäng meddelande

ERFAREN elevassistent till grundsärskolan


Arbetsuppgifter

I tjänsten som elevassistent på Kassmyraskolans grundsärskola arbetar du med elever med olika funktionsvariationer, lindrig-måttlig intellektuell funktionsnedsättning och tillägg inom AST. Eleverna behöver framförallt stöd i gruppen i sin sociala utveckling, i sitt lärande och i skolvardagen. Du kommer att följa eleverna under skoltid, på raster samt under fritidstid. Som elevassistent arbetar du för att ge stöd för både enskilda elever och en grupp av elever. - Du arbetar för elevens självständighet. - Du ger pedagogiskt stöd på såväl individ- som på gruppnivå. - Du arbetar aktivt med elevernas sociala träning. - Du arbetar för att eleverna får sitt behov av omsorg tillgodosett. - Du arbetar tillsammans med lärare och andra elevassistenter.

Kvalifikationer

Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta på grundsärskola Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med bildstöd Vi söker dig med godkänt betyg från vård och omsorgsprogrammet med inriktning funktionsnedsättning, barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik, elevassistentutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Meriterande om du har erfarenhet kring lågaffektivt bemötande och- eller kunskap i teckenkommunikation. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna manliga sökande till den här tjänsten.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Vi är stolta över att vi är drygt 90% behöriga lärare från årskurs 1 till årskurs 6. Kassmyraskolan är en tre parallellig F-6 skola med ca 550 elever inklusive grundsärskola. Skolan ligger i ett naturskönt, lugnt villaområde nära goda kommunikationer. Skolan har mycket hög andel välutbildad och behörig personal. På skolan finns trygghet, livsglädje, närhet mellan personal och barn/elever samt en miljö som ger lust till kreativt skapande och lärande. Vi strävar efter att alla ska få möjlighet att växa i egen takt samtidigt som vi uppmuntrar till att våga lite mer. Kassmyraskolan har ett välfungerande elevhälsoteam bestående av skolledning, speciallärare, skolkurator, skolsköterska samt skolpsykolog. Du har god samarbetsförmåga, kan planera, organisera och genomföra den pedagogiska verksamheten och har ett kreativt och flexibelt arbetssätt som främjar barns lärande och utveckling. Då tjänsten innebär sociala kontakter gentemot elever, föräldrar och kollegor är det viktigt att du har en hög kommunikativ kompetens. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du kommer att arbeta både i arbetslag och självständigt och ha ansvarar för att skapa en trygg och kreativ miljö för eleverna. Du ger det stöd och den stimulans som eleverna behöver för sitt lärande och sin utveckling. Du arbetar aktivt med verksamhetens värdegrund och har ett nära samarbete med de personer som finns i barnens närhet.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 7 januari 2020

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Peter Andersson Badari, T.F. rektor

Mobil: 072-541 4870

E-post: Peter.andersson.badari@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Helena Gautier, Lokalombud Lärarnas riksförbund

Mobil: 072 596 6682 (arbetsrum)

E-post: helena.gautier@botkyrka.se


Tina Lindgren, Lokalombud Lärarförbundet

Telefon: 08-530 637 40 (exp)

E-post: cathrin.lindgren@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2019-12-11

Ange referensnummer: A918358


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019