Stäng meddelande

Biblioteks-/lärarassistent


Arbetsuppgifter

Som biblioteks-/lärarassistent på Falkbergsskolan kommer du att ha ett elevnära arbete. Uppdraget kommer i huvudsak innefatta: • Arbete i skolbiblioteket under delar av dagen och vara behjälplig med tex utlåning av böcker eller annat material samt viss administration. • Fungera som medmentor tillsammans med ordinarie mentor • Stödja elever i beteende och lärande i klass eller i lärstudio • Verka för hög elevnärvaro och stötta elever att komma i undervisning • Genomföra läxhjälp • Vara rastvärd

Kvalifikationer

Till vårterminen söker vi en bibliotek-/lärarassistent. Vi söker dig som har erfarenhet att arbeta med ungdomar och är en naturlig ledare. Som person har du, precis som vi, ett stort engagemang för att utvecklas. Du är trygg och stabil och van att bemöta olika människor och agera professionellt i enlighet med skolans värdegrund. Du har även kunskap om skolans kompensatoriska uppdrag, ungdomars- och gruppers sociala utveckling samt om lågaffektivt bemötande och konflikthantering. Du är lösningsfokuserad och flexibel och har förmågan att identifiera, prioritera och utföra en mängd olika uppgifter som underlättar arbetet i skolan. Du har en god kommunikativ förmåga och har en mycket god förmåga att skapa relationer med både vuxna och ungdomar. Kanske är du socialpedagog, fritidsledare eller lärarassistent med intresse för litteratur eller biblioteksassistent med ett stort intresse för ungdomar och skola. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Arbetsplatsen

Falkbergsskolan ska vara den bästa skolan för sina elever, en modern skola i tiden, där högsta prioritet är elevernas utbildning. Vår ambition är att ge förutsättningar för den absolut bästa kunskapsutvecklingen för alla våra elever. Vi vet att goda relationer mellan elever och vuxna skapar den trygghet som behövs för att få arbetsro, glädje och lust till lärande. Vår vision är att alla elever ska nå så långt som möjligt och ständigt utmanas för att bli ännu bättre. Vi ligger i framkant vad gäller pedagogisk utveckling och digitalt lärande och vi arbetar aktivt för att våra elever ska vara redo att möta framtiden.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 7 januari 2020 eller enligt överenskommelse. Alla som arbetar i skola behöver visa upp utdrag ur belastningsregistret. Detta kan beställas via polisens hemsida.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Carolina Ejenäs, Biträdande Rektor

Mobil: 070-180 60 44

E-post: carolina.ejenas@botkyrka.se


Lena Berg, Biträdande Rektor

Mobil: 070-180 62 14

E-post: lena.berg@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-12-09

Ange referensnummer: A917885


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019