Stäng meddelande

Coachande studie-och yrkesvägledare till det kommunala aktivitetsansvaret


Arbetsuppgifter

Det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) är till för ungdomar mellan 16 - 19 år som är skrivna i Botkyrka kommun. Det gäller ungdomar som inte börjat gymnasiet, avbrutit gymnasiet eller som gått klart årskurs 3 på gymnasiet men saknar examen. Som coachande studie- och yrkesvägledare ingår du i ett av två team som består av ungdomscoacher och arbetsgivarekoordinatorer. Ni utgår antingen från södra eller norra Botkyrka. Du kommer att leda grupper och coacha individuellt och har därför lätt att entusiasmera och få unga vuxna att delta, växa och motiveras till utveckling mot studier. Då tillgänglighet är en viktig del av arbetet med denna målgrupp bör du vara öppen för uppsökande och ambulerande arbete. Tillsammans ska ni söka upp, motivera, rusta och vägleda unga vuxna till jobb och studier.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen som studie- och yrkesvägledare eller motsvarande akademisk kompetens/ arbetslivserfarenhet. Du brinner för ungdomsfrågor och har möjligtvis erfarenhet av att ha arbetat med unga vuxna som står långt ifrån arbetsmarknaden där metoder och arbetssätt har använts som har gett resultat för deltagaren. Som person är du strukturerad, prestigelös, flexibel, målinriktad och har god data- och dokumentationsvana. Du uppvisar stor personlig mognad, kan planera ditt arbeta och hålla deadlines. Det är meriterande om du har: - Har erfarenhet av att arbeta med det kommunala aktivitetsansvaret. - Utbildning inom coachning eller motiverande samtalsmetodik både individuellt och i grupp. - Erfarenhet av att arbeta med uppsökande verksamhet. Till tjänsten söker vi någon som har lätt för att samarbeta och kan känna igen sig i kommunens ledord öppen, (är öppen för förändringar), modig (är kreativ och har mod att pröva nya idéer) och energisk (har kraft och kompetens att nå våra mål och visa resultat).

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Jobbcenter som det kommunala aktivitetsansvaret ligger under har samordningsansvaret för kommunens arbetsmarknadsåtgärder och är organiserade under Arbetsmarknad och vuxenutbildningsförvaltningen. Genom vägledande, motiverande och aktiverande insatser och i samverkan med myndigheter och näringsliv arbetar vi för en god lokal arbetsmarknad och för att förbättra förutsättningarna för personer som står långt ifrån arbete att etablera sig på arbetsmarknaden, kommunal såväl som privata näringslivet.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Fayyad Assali, Projektledare

Telefon: 0706075860

E-post: fayyad.assali@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-03-31

Ange referensnummer: A859829


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018