Stäng meddelande

Förskolan Granen söker förskollärare till språkförskoleverksamhet


Arbetsuppgifter

Du/ni kommer tillsammans med logoped ha ett nära samarbete. Logopeden leder även tillsammans med biträdande rektor de pedagogiska utvecklingsgrupperna där språkutveckling är i fokus utifrån relevant forskning. Logopeden har även en handledande funktion för hela personalstyrkan. Du ska ansvara för undervisningen i arbetet mot målstyrda processer, utifrån de nationella målen i läroplanen samt Botkyrkas kommunala mål. Du ska vara väl förtrogen med pedagogisk dokumentation samt systematiskt kvalitetsarbete

Kvalifikationer

Vi söker dig som är driven, engagerad och framför allt ödmjuk. Du vill vara med och skapa en verksamhet som inrymmer alla barn. Du är lösningsfokuserad och ser utmaningen i att tänka tillsammans i ett tillåtande klimat. Vi vill att du har kompetensen att omsätta kunskapsinnehållet i den praktiska verksamheten tillsammans med barnen. - Goda kunskaper i svenska såväl i tal som skrift. - Meriterande med specialpedagogisk kunskap och erfarenhet av att arbeta med barn i behov av särskilt stöd. - Erfarenhet av att använda TAKK och bildstöd i undervisningen tillsammans med barnen. - Goda kunskaper i att använda digitala verktyg. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna. Erfarenhet krävs.

Arbetsplatsen

Förskolan Granen befinner sig på Eriksbergsåsen i Norsborg med en fantastisk natur runt hörnet. Tunnelbanan ligger ett stenkast ifrån förskolan. Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalad kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Förskolan är nybyggd sedan 2017, med moderna pedagogiska lokaler, matsal, rikt med material och stor variation av digitala verktyg. Vi har tre vakanta förskollärartjänster till förskolans Språkförskoleverksamhet. Språkförskolan består av en grupp på 8 barn och arbetar utifrån förskolans läroplan. På avdelningen arbetar tre förskollärare och en logoped heltid. Förskolans arbetssätt genomsyras av ett riktat språkstimulerande förhållningssätt. Språket övas och stimuleras dagligen i såväl vardagliga aktiviteter som i fria och styrda, där specialpedagogik och språkträning ingår som naturliga delar. Vi använder TAKK (Tecken som Alternativ och kompletterande Kommunikation) till talet och även bildstöd för att förtydliga och förstärka innebörden i kommunikationen.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2020-01-13 alternativt enligt överenskommelse. Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut. Varaktighet: Tillsvidare

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 3


Kontaktperson(er)

Veronica Andersson, Biträdande rektor

Telefon: 072-701 52 70

E-post: Veronica.andersson@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-01-31

Ange referensnummer: A918987


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019