Stäng meddelande

Socialsekreterare till Hälsogruppen


Arbetsuppgifter

Inom Hälsogruppen arbetar fyra socialsekreterare på uppdrag av Ekonomiskt bistånd med att utreda och fastställa nivå av arbetsförmåga för personer, som under lång tid av olika orsaker inte har kunnat etablera sig på arbetsmarknaden. Utredningarna utgör därefter ett underlag för att finna vägar in på arbetsmarknaden alternativt att ansöka om ersättning och/eller stöd via annan myndighet. Arbetet med hälsoutredningar är ett långsiktigt arbete och kräver ett nära samarbete med brukare, landsting och andra myndigheter samt ett engagemang och driv från dig som utredare. Det är du som samlar in dokumentation, sätter igång insatser, initierar samarbetet och driver processen framåt. Arbetet är mycket individuellt anpassat och du behöver därför vara flexibel i vilket stöd som erbjuds och hur det utformas. Dokumentation och uppföljning sker löpande i ditt arbete. Vi har regelbundet samarbete med förtroendeläkare, som både ger konsultation samt vid behov träffar brukare.

Kvalifikationer

Vad har vi att erbjuda dig? - Varierande arbetsuppgifter och möjlighet att själv planera ditt arbete. - Årsarbetstid där du har möjligheten att lägga upp och planera din arbetstid utifrån dina egna önskemål - En engagerad arbetsgrupp och stora möjligheter att påverka - Professionell handledning samt processhandledning med förtroendeläkare. - Vi bryr oss om din hälsa och välmående! Vi har t.ex. cykelbidrag och friskvårdsbidrag Kvalifikationer: - Dokumenterad socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning - Erfarenhet av att möta och bemöta människor i utsatta situationer - Mycket meriterande med erfarenhet av hälsoutredningar och sociala utredningar - Mycket meriterande med erfarenhet av arbete inom socialtjänst, försäkringskassa eller arbetsförmedling - God svenska i tal och skrift - God kunskap om socialförsäkringssystemet - Meriterande med kunskap om olika funktionshinder - Meriterande med kunskap om Motiverande samtal Förutom ovanstående kvalifikationer behöver du vara självgående och självständig i ditt arbete. Det är i mångt och mycket du som kommer vara motorn för att hälsoutredningen fortskrider och att samarbetet med olika parter initieras och bibehålls. Vi värdesätter att du är energisk, strukturerad och resultatorienterad, därav kommer det läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalande kultur, demokrati och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör att Botkyrka kommun är en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Läs mer om Botkyrka kommun;http://www.botkyrka.se/ Vi på Socialtjänsten i Botkyrka kommun tycker att det är viktigt att medborgarna har förtroende och kan vända sig till oss. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi försöker alltid göra vårt bästa och utgår alltid från människors förmåga att ta eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde: 2019-05-20 eller enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Christina Sehlén Lopez, Verksamhetschef

Telefon: 072-588 53 90


Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-04-21

Ange referensnummer: SN/2019:178


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018