Stäng meddelande

Sommarvikarier till gruppbostäder i Alby


Arbetsuppgifter

Vill du hjälpa våra medborgare med olika typer av funktionsnedsättningar till att få en härlig sommar, oavsett väder? Vi söker nu flera sommarvikarier till gruppbostäder i Alby. Som stödassistent säkerställer en god livskvalité för våra medborgare som bor i gruppbostaden och stöder dem i deras vardag så de kan leva ett självständigt liv. Det kan bland annat handla om att hjälpa till med matlagning, påklädning, ta sig till olika aktiviteter eller att hitta på aktiviteter tillsammans. Då vi erbjuder ett individuellt anpassat stöd, lägger vi stor vikt vid att stöd och service ges på ett sådant sätt att det stärker den enskildes tilltro till sin egen förmåga. Arbetet planeras, dokumenteras och följs noggrant upp i form av genomförandeplaner i vårt verksamhetssystem Procapita.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har du en färdig eller pågående gymnasieutbildning inom barn- och fritidsprogrammet, vård- och omsorgsprogrammet, GPU/PPU eller utbildning vi bedömer likvärdig. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med personer med dubbeldiagnos, utvecklingsstörning eller psykisk funktionsnedsättning eller av att arbeta med tydliggörande pedagogik och att skapa/använda kommunikationsstöd är det meriterande. Din datavana är god och du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Som person har du ett stort engagemang för våra brukare då du har medborgarens fokus och förstår vad det innebär och kräver i arbetet som stödassistent. Du är ansvarsfull, stabil och självständig. Du har god förmåga att stimulera till meningsfulla aktiviteter, har stor kunskap om, och förståelse för, att arbeta mot full delaktighet och självbestämmande för varje enskild brukare. Som stödassistent behöver du vara flexibel och kunna anpassa dig till ändrade omständigheter samt kunna fatta beslut och visa omdöme även under tidspress. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsen

Inom Vård- och omsorgsförvaltningen finns ett antal gruppbostäder, vilket är en boendeform för vuxna personer med olika former av funktionsnedsättningar som behöver mycket stöd och närhet till personal dygnet runt. Här har de möjlighet att få stöd med vardagliga aktiviteter såsom stöd med inköp, matlagning, personlig hygien, kommunikation och fritid. Vårt mål är att få varje brukare att bli så självständig som möjligt i sitt dagliga liv, och känna trygghet i det stöd hen får. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 5


Kontaktperson(er)

Annelie Asp, Enhetschef

Mobil: 0708-87 34 20

E-post: annelie.asp@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Fackliga kontakter

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-04-07

Ange referensnummer: C26055


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018