Stäng meddelande

Byggprojektledare


Arbetsuppgifter

Som byggprojektledare ansvarar du för projektledningen av kommunens om-, ny- och tillbyggnadsprojekt. Byggprojektledaren leder investeringsprojekt från tidigt skede till att projektet avslutats, slutbesiktigats samt överlämnats till verksamheten. Som byggprojektledare kommer du ansvara för primärt större projekt som t.ex. nya skolor, förskolor, fastigheter för äldreomsorgen samt idrottsanläggningar. Parallellt med stora projekt kommer du även driva några större och mindre ombyggnationer, antingen själv eller tillsammans med någon av dina kollegor. Du kommer även vara delaktig som kravställare i upphandlingar för byggprojekt. Du ingår i ett team med åtta andra byggprojektledare och rapporterar till byggchefen.

Kvalifikationer

Du har för tjänsten en relevant eftergymnasial utbildning och det är en merit om du är högskoleingenjör eller liknande. Du har arbetat minst några år som byggprojektledare och har erfarenhet av budgetuppföljning av dina projekt. Då det är flera pågående projekt samtidigt är det viktigt att du är strukturerad och har ordning och reda runt dig. För att lyckas i rollen behöver du vara kundorienterad och lyhörd då våra verksamheter har höga krav på leveransen. Det är också viktigt att du är ödmjuk och kan lyssna in behov av stöttning både från kunder och kollegor. Vidare behöver du kunna driva nya initiativ innanför ramarna och inte vara rädd för att fatta egna beslut. Då verksamheterna kan förändras snabbt utifrån nya politiska beslut är det viktigt att man är flexibel och snabbt kan anpassa sig till förändringar. Projektledare i politiskt styrd organisation kräver stark administrativ förmåga. Du behöver vara en god kommunikatör både muntligen och skriftligen då det ingår i rollen att skriva tjänsteutlåtelser för politiken. Därför ser vi det som en merit om du tidigare arbetat i en politisk styrd organisation. • Du har goda kunskaper om LOU, utvärderingskrav och känner till skillnader på utvärderingsmodeller. • Du har goda kunskaper om tillämpning av ABT, AB, ABK. • Du har goda kunskaper om praktiska tillämpningar av dessa i entreprenader. • Du har goda kunskaper om slutbesiktningsrutiner. • Du känner till processen i Plan och bygglagen. • Du känner till bygglovsprocessen med dokumentationskrav. • Du känner till Kvalitetsansvariges process med myndighetskrav. Det är meriterande om du ha har varit delaktig som kravställare i LOU upphandling och varit delaktig eller har varit delansvarig i processen kring förprojektering/projekteringsarbete. Du bör varit delaktig i processen kring produktionsarbete.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Vill du vara med och bygga framtidens Botkyrka! Kommunen växer kraftigt samtidigt som kommunen tagit beslut om att ersätta äldre lokaler som skolor och förskolor med nya. Planerade och godkända projekt fram till 2022 beräknas uppgå till ca fem miljarder kronor, så som skolor, förskolor, vård och omsorgslokaler, kultur och fritidslokaler mm.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Urval sker löpande under ansökningstiden

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Lars Cha, Chef byggprojektgruppen

Telefon: 08-530 610 42

E-post: lars.cha@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Birgitta Persson, Sverige ingenjörer

Mobil: 0708631264

E-post: birgitta.persson@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2019-03-15

Ange referensnummer: TEF/2019:35


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018