Stäng meddelande

Controller till Botkyrka kommuns beslutstöd


Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av kommunens ekonomi- och kvalitetsarbete tillsammans med övriga medledare i enheten. Ditt specialistansvar kommer framförallt att vara kopplat till beslutstödet. Det innebär att din huvudsakliga roll är att vara controller med huvudansvar för delar i beslutsstödet men även arbeta med helheten i ekonomi- och kvalitetsarbetet. Beslutsstödet används idag av cirka 500 användare och utgörs idag av följande tre verktyg: Qlik Sense för analys, Stratsys för verksamhetsplanering och måluppföljning samt Visma Budget och Prognos. Alla systemen är implementerade och fokus nu är att skapa ett gemensamt arbetssätt och en helhetslösning för våra användare. Både verksamhetsmässigt som tekniskt. I rollen ingår att kontinuerligt driva, utveckla och förvalta kommunens beslutsstödslösning. Det innebär bland annat att kunna styra och stödja förvaltningarna i deras arbete med att planera och följa upp sina verksamheter. Rollen kommer att framförallt ha ett fokus på Qlik men även vara en dela av övriga delar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill arbeta i gränslandet mellan ekonomi, verksamhet och IT-stöd. Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Du har relevant erfarenhet på minst tre år i form av att vidareutveckla och förvalta beslutsstödsverktyg. Meriterande är erfarenhet från komplex offentlig verksamhet, exempelvis kommun eller landsting samt vana av kvalitetsarbete och flerdimensionell redovisning. Du har lätt för att se helheten och förstå sammanhang. Vidare är du drivande i utvecklingsarbete, lösningsorienterad och lyhörd. Det är av vikt för tjänsten att du är självgående och van vid att ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och social kompetens och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering. Det är meriterande att ha kunskap av arbete i Qlik Sense och kunna bygga rapporter, läsa in data samt erfarenhet av systemintegrationer Du är en god kommunikatör med förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 93 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Botkyrka gör en satsning inom beslutsstöd som innefattar system för analys, rapportering samt budget och prognos. Vi söker därför en ny controller till Botkyrka kommuns beslutstöd. I satsningen ingår denna tjänst som en viktig medlem i teamet som förvaltar och utvecklar kommuns ekonomi- och kvalitetsarbete. Rollen är placerad på kommunledningsförvaltningen i enheten för ekonomi- och verksamhetsstyrning. Ekonomi- och verksamhetsstyrning ansvarar för kommunövergripande styrning för såväl ekonomisk uppföljning som kvalitets- och måluppföljning och består av olika centrala specialister med fokus på ekonomi, investeringar, kvalité, finansiering och inte minst beslutstöd. VI ERBJUDER Hos oss får du en roll med stor påverkan och många möjligheter att göra skillnad för kommunen och dess förvaltningar. Botkyrka kommun siktar på att skapa ett av kommunsveriges bästa beslutsstöd. Vill du vara med och forma framtidens beslutsstöd?


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Efter överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Maria Sandberg, Controller för beslutstöd

Telefon: 070-20 50 224

E-post: maria.sandberg@botkyrka.se


Johan Westin, Ekonomichef

Telefon: 070-865 33 16

E-post: johan.westin@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-01-06

Ange referensnummer: KS/2018:734


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka? Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018