Stäng meddelande

Utbildningsdirektör


Arbetsuppgifter

Som utbildningsdirektör är du chef för utbildningsförvaltningen. Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium och särskoleformerna. Inom förvaltningen arbetar drygt 3 200 medarbetare för att på olika sätt stödja barn och elever i deras lärande, så att eleverna ska nå de nationella kunskapsmålen. Förvaltningens organisation är uppdelad efter verksamheter med verksamhetschefer som direkt ansvariga. Förvaltningen ansvarar idag för 50 förskolor, 22 grundskolor och 4 gymnasieskolor. Dessutom fördelar förvaltningen pengar till enskilt drivna verksamheter. Tillsammans med dina närmaste chefer leder du din ledningsgrupp i uppdraget att skapa en långsiktigt och ekonomiskt hållbar verksamhet för kommunens nuvarande och framtida behov av utbildningsinsatser. Du anställs av kommundirektören och har ett eget tydligt resultatansvar för din förvaltning. Du arbetar nära och på uppdrag av den politiska ledningen i Utbildningsnämnden. Du ingår i kommunledningsgruppen under kommundirektörens ledning. Botkyrka arbetar processorienterat vilket innebär att vi parallellt med kommunens linjeorganisation har medborgarprocesser samt styr-, lednings- och stödprocesser. Vid sidan om din roll som utbildningsdirektör ansvarar du för att vidareutveckla medborgarprocessen Livslångt lärande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, en gedigen chefserfarenhet och erfarenhet av att ha arbetat genom andra chefer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utbildningssektorn då det är viktigt för oss att du har insikt om de lagrum som skolan styrs av och hur de påverkar vårt handlingsutrymme. Du har förmåga att driva verksamheten med fokus på din organisations uppdrag. Du kan visa på resultat från större förändringsarbeten som du lett. Du är prestigelös och förstår att samspel med andra aktörer är en förutsättning för att lyckas. God struktur, integritet och lyhördhet är viktiga framgångsfaktorer i denna roll. Som chef är du tydlig och tillgänglig med stor närvaro i verksamheterna. Du har förmåga att skapa engagemang och delaktighet i din organisation. Du skapar förutsättningar för dina medarbetare att utvecklas, ta ansvar och nå resultat utifrån tydliga mål med värde för våra medborgare. Du förmår styra verksamheten så att resurser används effektivt och hållbart. Du står för ett öppet, moget och stabilt ledarskap. Du är kommunikativ och vet hur du samspelar och profilerar verksamheten internt och externt. Du jobbar löpande med att vidareutveckla dig som chef och ledare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha jobbat i en politiskt styrd organisation och du förstår vikten av samspelet mellan politisk styrning och tjänsteorganisation. Erfarenhet av att ha jobbat i en processorganisation är meriterande. I kommunens ledningsgrupp bidrar du till att ni som ledningsgrupp gemensamt leder Botkyrka som kommun. Tillsammans har ni helhetssyn och tar ett kommunövergripande ansvar. Du agerar för att den verksamhet som du ansvarar för samspelar med kommunens övriga verksamheter. Du är en kulturbyggare och agerar utifrån Botkyrka kommuns värdegrund vilket innebär att du har medborgarens fokus, är öppen, ansvarstagande, modig och energisk. Du leder verksamheten så att olikheter tillsammans berikar och skapar mervärde för helheten. Du är inte främmande för att pröva nya och kreativa lösningar utifrån de utmaningar du möter i verksamheten. Vi utgår ifrån att du kan uttrycka dig pedagogiskt och enkelt i tal och skrift på både svenska och engelska. Välkommen med din ansökan!

Arbetsplatsen

Tycker du som vi att alla ska ges möjligt att lyckas i skolan? Klappar ditt hjärta för att alla ska ges möjlighet att bli vad man vill när man blir stor? Lockas du av utmaningen att leda den fortsatta utvecklingen av Botkyrka kommuns utbildningsverksamhet? Botkyrka är en av Sveriges mest dynamiska kommuner och vi letar just nu efter en driven och målinriktad person med stort engagemang och intresse för utbildningsfrågor. Botkyrka kommun är en starkt värderingsstyrd organisation som drivs av visionen att ge alla jämlika förutsättningar. Du förutsätts brinna för det livslånga lärandet och ha ett samhällsperspektiv i dina beslut. Vi arbetar i en kommun som är full av kontraster. Här finns allt från täta förortscentrum, vackra boendemiljöer med intressant arkitektur, till landsbygd med vacker natur med skog, ängar, sjöar och havskust. Här talas över 100 språk och här bor människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och bygga framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande plats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Välkommen till Botkyrka, kommunen som är långt ifrån lagom! Läs mer om oss på www.botkyrka.se.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Caroline Kock

Telefon: 08-50645021


Hans Blecher, Rekryteringskonsult

Telefon: 08-506 450 49


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-08-25

Ange referensnummer: A888140


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, eller etnisk och religiös tillhörighet. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Botkyrka kommuns fackliga representanter nås via medborgarcenter på tel 08-503 61 000.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019