Stäng meddelande

Vikarierande enhetschef till vård- och omsorgsboende i Botkyrka


Om arbetsplatsen

Vård- och omsorgsförvaltningens ansvar är att ge vård, stöd och omsorg till äldre, personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga. Målet är att ge en självständig, stimulerande och trygg livssituation - dygnet runt. Här arbetar 2 500 medarbetare för att på olika sätt ge service åt de kommunmedborgare som behöver det.I och med Covid -19 har våra medarbetare arbetat hårt den senaste tiden. Vi har kommit långt i att säkerställa en bra bemanning och vi känner oss trygga med den vård och omsorg vi erbjuder våra medborgare. Nu söker vi dig som vill arbeta som enhetschef på ett av våra vård- och omsorgsboende då en av våra kollegor under en period kommer att arbeta med andra arbetsuppgifter inom förvaltningen. Söker du ett utvecklande och intressant uppdrag där vi tillsammans arbetar för att vässa verksamheten och göra våra medborgare nöjda – då ser vi fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter Vi verkar för att skapa högsta kvalitet för Botkyrka kommuns medborgare och arbetar utifrån brukarens fokus. I din roll kommer du ha ett helhetsansvar för planering, genomförande och uppföljning utifrån fastställd verksamhetsplan. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp tillsammans med andra engagerade enhetschefer och verksamhetschef Vidare i rollen kommer du att: • Ha ett samlat och övergripande ansvar för enhetens verksamhet, ekonomi och medarbetare. • Leda verksamheten mot vård- och omsorgsnämndens mål • Efterfölja de lagar, regler, allmänna råd och riktlinjer som styr verksamheten (exempel HSL, SoL, LSS, AML) samt andra förekommande lagar och författningar inom verksamhetsområdet. • Ha budgetansvar för enheten och tillser att budgeten är i balans. • Aktivt arbeta efter kommunens värdegrund, policys och riktlinjer samt ansvara för att utveckla organisationskulturen för att säkerställa medborgarens fokus, kompetenta medarbetare och ett gott arbetsklimat.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom verksamhetsområdet, som till exempel socionom eller beteendevetare och har tidigare erfarenhet av att leda andra. Vidare har du: • erfarenhet av personalrelaterade frågor samt kunskap i arbetsrätt och arbetsmiljö • kunskaper om den lagstiftning som rör enheten bl.a. HSL, SoL, LSS • goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. • erfarenhet av budgetarbete, uppföljning och analys är meriterande Vi söker dig som vill jobba nära verksamheten, där du är synlig för både dina medarbetare och brukare, och vi ser med fördel att du har en bakgrund inom omsorgsarbete. För att lyckas i rollen leder, motiverar och förser du andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du leder med ett coachande och inspirerande ledarskap som skapar engagemang och delaktighet. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, lyssnar och är mottaglig för motparten samt anpassar kommunikationen efter situation. Vidare kan du planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt samt har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Övrigt

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Anders Olsson, Verksamhetschef vård- och omsorgsboende

E-post: anders.olsson@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Fackliga representanter, Nås via växelnummer

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2020-08-14

Ange referensnummer: von/2020:199


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020