Stäng meddelande

Fritidspedagog, elevassistent - träningsskolan


Arbetsuppgifter

Som fritidspedagog/elevassistent ingår du i ett team med en lärare och flera assistenter, fritidsledare eller socialpedagoger. I uppdraget ingår tjänstgöring under elevernas hela skoldag, på fritidshemmet samt under skoltid. Du förväntas arbeta för en öppenhet mellan klasserna och en tydlig kommunikation i arbetet är viktigt för att främja samarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är positiv, engagerad fritidspedagog eller elevassistent, med fokus på eleven och dess inlärnings- och utvecklingsprocess. Du tar ansvar för och har god förmåga att skapa bra relationer till både elever, kollegor samt vårdnadshavare. Du har en positiv elev/människosyn och god kompetens i gällande styrdokument. Du har erfarenhet och kunskap om elever inom autismspektrum och utvecklingsstörning. Du är tydlig och har lätt att kommunicera. Du har ett lågaffektivt arbetssätt/förhållningssätt. Du har erfarenhet att arbeta med olika typer av beteendeproblematik. Du har intresse för utveckling och lärande på flera nivåer. Vi arbetar med alternativa kommunikationsmetoder vilket betyder att du är förtrogen med teckenkommunikation och bildstöd. Du behärskar svensk i tal och skrift. Som person är du trygg och lugn även i svårhanterliga situationer. Du är utbildad fritidspedagog eller elevassistent med kompetens inom särskola och arbete med elever med autism. Erfarenhet krävs: 1-3 år.

Arbetsplatsen

Borgskolan är en tvåparallellig F-6 skola med fritidshem, förberedelseklasser åk 1-3 respektive åk 4-6, samt träningsskola 1-9 och kommunövergripande grupper. Borgskolan ligger i Hallunda/Norsborg med gångavstånd till såväl centrum och tunnelbana som Mälaren och naturen. Borgskolan har en väl fungerande verksamhet där vi lägger stor vikt vid språkutvecklande arbetssätt. Våra elever är ambitiösa och har höga förväntningar på oss, likväl som vi har höga förväntningar på dem. Hos oss finner du engagerade pedagoger som arbetar för att skapa kvalitativ undervisning och trygghet för våra elever. Vi lägger stor vikt vid god arbetsro, tydliga strukturer och ett gemensamt förhållningssätt gentemot våra elever. Vi arbetar för att skapa goda relationer med fokus på ett uppskattande positivt förhållningssätt och höga förväntningar.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast, eller enligt överenskommelse. Eventuell tillämpning av 6 månaders provanställning.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Emine Koc, biträdande rektor

Mobil: 073-421 87 30

E-post: emine.koc@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-03-15

Ange referensnummer: A855579


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018