Störningsinformation:
Problem med inloggning i e-tjänsten för ekonomiskt bistånd
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Socialsekreterare till vår mottagningsenhet för barn (längre vikariat).


Om arbetsplatsen

Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad i människors liv och där du får möjlighet till att utvecklas i din yrkesroll? Då är du varmt välkommen till Botkyrka kommun! Vi söker just nu en Socialsekreterare till socialförvaltningen. Hos oss arbetar du nära medborgarna och ges möjlighet till ett varierat arbete där du får möjlighet att påverka och utveckla ditt arbete. Mottag barn sitter i fräscha lokaler centralt i Tumba invid pendeltågsstationen och Tumba centrum. Gruppen består idag av en härlig variation av medarbetare och innefattar en enhetschef, tre förste socialsekreterare, en administratör och 16 handläggare. Mottag barn uppdrag är att vara en serviceinriktad och effektiv ingång till kommunens socialtjänst. Vi ger information, konsultation och rådgivning samt hänvisar personer till rätt instans för att få hjälp, stöd och information.

Arbetsuppgifter

Vi tar emot ansökningar och anmälningar gällande oro för barn och ungdomar 0-18 år och handlägger dessa med stöd av SoL/LVU. Vi skriver rättssäkra förhandsbedömningar samt gör adekvata risk- och skyddsbedömningar inom lagstadgad tid. Att vara kontaktpersoner mot kommunens skolor ingår i Mottag barn uppdrag. Mottag barn ansvarar för en mottagningstelefon som är bemannad utifrån rullande schema. Ditt uppdrag blir därmed att ta emot nybesök, gör skyddsbedömningar, göra bedömning om utredning ska inledas eller inte samt handlägga ärenden. I ditt arbete är du ute i olika samverkansuppdrag där du representerar socialtjänsten.

Kvalifikationer

Socionomexamen och tidigare erfarenhet av myndighetsutövning utredningsarbete eller som mottagningssekreterare. Du skall ha vana av självständigt arbete i samverkan med andra myndigheter eller yrkesgrupper. God samarbetsförmåga är mycket viktigt. Du är lyhörd, empatisk och har god självkännedom. Du behöver vara strukturerad och flexibel i ditt arbete, ha en god analytisk förmåga samt trivas med att arbeta i ett högt tempo i en delvis akutstyrd verksamhet. Vi förväntar oss att du kan sätta dig in i andra människors situation och se helheten, är kreativ och serviceinriktad samt ser alternativa lösningar på problem. Du förväntas vara tydlig i rollen som myndighetsutövare och beslutsfattare samt vara positiv till utveckling och samarbete. Ytterligare positivt är om du har kunskap om polisens samt skolans och förskolans uppdrag. Vi vill att du har utbildning i BBIC, MI samt har gått mins en grundutbildning i Signs of Safety. Erfarenhet av vårt verksamhetssystem procapita är ett plus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du behöver ha mycket god förmåga att kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Övrigt

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid, Allmän visstidsanställning under perioden 1/4 -2020 till och med 31/8-2021. Goda chanser till förlängning.

Tillträde: Tillträde 1 April alternativt enligt överenskommelse.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Elisabeth Söderqvist, Enhetschef

Telefon: 073 421 88 11


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2020-02-19

Ange referensnummer: SN/2020:82


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020