Stäng meddelande

Timvikarie (socialsekreterare) till ekonomiskbistånd


Arbetsuppgifter

Vi söker nu två vikarierande socialsekreterare till våra utredningssektioner som tjänstgör vid behov under perioder av hög arbetsbelastning. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bedöma behovet av ekonomiskt bistånd och då ingår att utreda, besluta samt verkställa utifrån gällande lagstiftning samt riktlinjer. Vi arbetar med människor över 18 år som av olika anledningar är i behov av försörjningsstöd. De människor som söker oss har ofta mer komplexa problem utöver det ekonomiska och kommer från skiftande sociala och kulturella förhållanden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionomstuderande och vill arbeta deltid vid sidan av studierna. Du har minst 1 vårterminen 2020 kvar av dina studier. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med försörjningsstöd sedan tidigare men inget krav. Du som person är nyfiken på människor och har lätt för att samarbeta. Du ser möjligheter och är positiv i ditt arbete. Tjänsten kräver att du har ett gott omdöme, är strukturerad och har lätt för att fatta beslut. Eftersom ingen dag är den andra lik har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och är mottaglig för den individ du har framför dig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Intervjuer sker löpande

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalande kultur, demokrati och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör att Botkyrka kommun är en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Läs mer om Botkyrka kommun; http://www.botkyrka.se/ Vi på Socialtjänsten i Botkyrka kommun tycker att det är viktigt att medborgarna har förtroende och kan vända sig till oss. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi försöker alltid göra vårt bästa och utgår alltid från människors förmåga att ta eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid, Timavlönad

Tillträde: Tillträde är enligt överenskommelse

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 2


Kontaktperson(er)

Katarina Thunander, Enhetschef

Telefon: 070-18354 53


Facklig(a) företrädare

Fackilga Företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-10-21

Ange referensnummer: SN/2019:479


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019