Stäng meddelande

Lärare till lågstadiet


Arbetsuppgifter

Vill du arbeta i en skola med tydliga mål, där ledarskap, systematiskt kvalitetsarbete och elevhälsa står i fokus? Vi söker dig som är en behörig lärare för åk 1-3 gärna med erfarenhet från arbete i en interkulturell skola. Vi räknar med att du har viljan och förmågan att tillsammans med andra kollegor utveckla skolans arbete och bidra till ett gott arbetsklimat, men framför allt har du erfarenhet och det engagemang som krävs för att arbeta i en lärmiljö som ställer stora krav på flexibilitet, tålmodighet och kreativitet. Du är en ansvarstagande person som arbetar medvetet för att uppnå gemensamt uppställda mål. Som person är du inställd på samarbete och ser till hela verksamhetens bästa. Du kommer att vara ansvarig för en klass i lågstadiet. Till din hjälp har du en samverkare från fritids som är med under delar av dagen. Vi arbetar utifrån modellen samlad skoldag, vilket innebär att du och den person som samverkar från fritids har stora möjligheter att göra klassuppdelningar och på så sätt kunna arbeta i halvklasser eller mindre grupper. I dina arbetsuppgifter ingår uppgifter såsom bedömning, undervisning och kontakt med vårdnadshavare. Tillsammans med dina kollegor i arbetslaget kommer du att driva, planera, genomföra, utvärdera och utveckla verksamheten. Du kommer att ha ett nära samarbete med lärarkollegor och samverkanspersonal från fritidshemmet. Alla förväntas göra en insats utöver det vanliga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: - är en behörig lärare för åk 1-3, gärna med kompetens inom svenska som andraspråk. - vill ha en utmaning och känner engagemang i att göra skillnad för elever i ett interkulturellt område. - är positiv och engagerad med fokus på elevens bästa och är lyhörd för elevens behov - har en tro på elevens inneboende resurser och förmåga till utveckling - tar ansvar för, och har god förmåga att skapa bra relationer till både elever, kollegor skolledning samt vårdnadshavare. - har goda ledaregenskaper och är en tydlig och trygg vuxen som kan sätta gränser och är konsekvent. - har erfarenhet av undervisning. - har en positiv och flexibel grundinställning med social kompetens och vilja till samarbete. - är möjlighetsinriktad. Erfarenhet krävs.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med nära 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Skogsbacksskolan är en interkulturell F-3 skola med 220 elever som ligger i området Storvreten i Tumba. Skolan har mycket fina lokaler som består av en nyrenoverad del och en helt ny tillbyggnad med bland annat eget tillagningskök. Vi ligger nära fina naturområden som används såväl i undervisningen som under fritidstid. Som lärare har du tillgång till en egen arbetsplats i ett för pedagogerna gemensamt arbetsrum. Du kommer att tillsammans med övriga lärare ha samplaneringstid vilket ger möjlighet till utveckling av undervisningen och det kollegiala lärandet. På skolan finns ett väl fungerande elevhälsoteam bestående av rektor, biträdande rektor, skolsköterska, kurator, specialpedagog, speciallärare och skolpsykolog. Skolläkare finns på plats någon/några dagar per månad.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde den 12 augusti 2019

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Carina Blixt, T.f rektor

Mobil: 072-450 59 13

Telefon: 072-450 59 13

E-post: carina.blixt1@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Kerstin Skillstedt, Lärare

E-post: kerstin.skillstedt@botkyrka.se


Sista ansökningsdatum: 2019-05-24

Ange referensnummer: A877046


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018