Stäng meddelande

Socialsekreterare till Socialpsykiatriska enheten


Arbetsuppgifter

Botkyrka kommuns devis är långt ifrån lagom vilket får oss medarbetare att bidra och inspireras till att arbeta och tänka på ett modernt och tillåtande sätt i en miljö som både är naturskön och mångkulturell. Vi är drygt 100 personer inom socialpsykiatriska enheten som på olika sätt arbetar med psykisk funktionsnedsättning. Socialpsykiatriska enheten består av fyra sektioner; utredningssektionen, Vård- och stödsamordnarsektionen, sysselsättningssektionen och boendesektionen. I arbetsuppgifterna som socialsekreterare ingår att utreda behov av stöd utifrån psykisk funktionsnedsättning, fatta beslut om insatser samt följer upp dessa. Vårt mål är att stärka den enskildes möjligheter till självständighet bl. a genom fokus på möten med brukaren och andra samarbetspartners, varför samverkan externt och internt är en viktig del i vårt arbete. Sektionen består av en kompetent och engagerad arbetsgrupp på tio socialsekreterare, en senior socialsekreterare samt gruppledare och sektionschef. Vi skall under detta året implementera Socialstyrelsens IBIC, en standardiserad utredningsmetod. Tjänstgöringstiden är i huvudsak dagtid. Kommunen har service med öppet till 18:30 på måndagar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom. Det är meriterande att ha arbetat med personer med psykisk funktionsnedsättning eller missbruksproblematik. Som person vill vi att du: - trivs med och har god förmåga att samverka med andra samt är flexibel i ditt arbetssätt. - uttrycker dig väl i tal och skrift samt har goda kunskaper om gällande lagstiftning. Då vi har årsarbetstid medför det en större frihet i att planera sin tid och påverka sin arbetssituation, likaså att planera egen fritid. Friskvårdspengen som erbjuds alla anställda på socialförvaltningen uppmuntrar till hälsofrämjande aktivitet.

Arbetsplatsen

Socialförvaltningen i Botkyrka är just nu mitt uppe i en spännande omorganisation där vi river stuprören och lämnar den gamla beställar-/utförarmodellen. Vår nya organisation kommer att vara rustad att möta samhällsförändringar och präglas av nytänkande och teamarbete. Vi är ca 500 personer som arbetar inom något av områdena barn eller vuxen.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Susanne Rivera, Sektionschef

Telefon: 072-740 26 60


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2018-12-09

Ange referensnummer: SN/2018:470


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka? Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018