Stäng meddelande

Bibliotekarie 50 % Fittja


Om arbetsplatsen

Kultur och fritidsförvaltningen, med drygt 200 anställda, svarar för att det finns ett rikt kultur-, och idrottsliv och ett mångsidigt fritidsutbud i Botkyrka kommun. Vi ansvarar för bibliotek, bad, kulturskola, konsthall, öppen fritidsverksamhet, idrottsanläggningar och folkhälsoparker.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en bibliotekarie med inriktning på webb, sociala medier och information för Fittja bibliotek, på halvtid. Du bemannar biblioteket och vårt gemensamma entrérum med Botkyrka Konsthall. Du har ansvar för införande och utvecklande av Transformative Libraries i hela Bibliotek Botkyrka. Du deltar i arbetet i den interna kommunikationsgruppen. Hela personalgruppen arbetar tillsammans i planering och genomförande av bibliotekets aktiviteter, och var och en har stora möjligheter att påverka biblioteksverksamheten. Du ingår i Hallunda, Alby, Fittja biblioteksenhet med totalt 20 medarbetare. Fittja bibliotek är din dagliga arbetsplats. Du tjänstgör kvällar och helger enligt schema.

Kvalifikationer

Vi vill att du har arbetat med Transformative Libraries från Bibliotheca då en av huvuduppgifterna är att införa systemet på hela Bibliotek Botkyrka Du måste vara en kompetent, professionell, användare av sociala medier. Du ska ha erfarenhet av att ha lagt upp information, interagerat, utbildat kollegor och omvärldsbevakat att verksamheten finns i rätt kanaler. Du måste vara bekväm med att ta initiativ, sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. I den här rollen krävs det att du kommunicerar på ett tydligt sätt. Du måste värdesätta olikheter och förstå hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du har också förmåga att ta med detta i beräkningen när beslut fattas och handlingssätt väljs.

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid, 50%

Tillträde: Så fort som möjligt

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Jenny Öström, Enhetschef, Hallunda Alby och Fittja bibliotek

Mobil: 070-1870188


Facklig(a) företrädare

Pethra Öster, DIK

Telefon: 070-889 56 34


Sista ansökningsdatum: 2020-01-29

Ange referensnummer: KOF/2020:8


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020