Stäng meddelande

Botkyrka kommun söker en verksamhetscontroller


Arbetsuppgifter

Som verksamhetscontroller bidrar du till utvecklingen av förvaltningens verksamhetsprocesser. Du ansvarar för att samordna, strukturera, analysera och följa upp förvaltningens mål, kvalitet och ekonomi. Till din hjälp finns olika verktyg, system och metoder för att analysera förvaltningens samlade resultat och ta fram underlag till beslut, förbättringsarbete och ökad måluppfyllelse. Du kommer även ta fram statistik och relevanta nyckeltal. Verksamhetscontrollern arbetar i nära samspel med förvaltningsledningen, resultatansvariga chefer och övriga ekonomifunktionen.

Kvalifikationer

Du som söker har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande inom exempelvis ekonomi, statistik eller samhällsvetenskap. Vi tror att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna inom offentlig verksamhet i ca 3 till 5 år också gärna inom arbetsmarknads- och vuxenutbildning. Du har goda kunskaper i beslutsstödsystem, system för verksamhetsuppföljning såsom Stratsys och andra verktyg som är relevanta för tjänsten, exempelvis SCB, kolada etc. Vi ser gärna att du är van vid ett processorienterat arbetssätt. Som person är du analytisk, problemlösande samt mål- och resultatorienterad. Du är även bra på att ta egna initiativ och har en god samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen bör du vara tydlig i din kommunikation och ha förmågan att se helheten i en organisation. I Botkyrka har vi ledstjärnan medborgarens fokus och vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska kommunens ledord känner du igen dig i dem och beskrivningen ovan då passar vi för varandra! Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen består av verksamheterna Vuxenutbildning, Jobbcenter, Näringslivscenter, Daglig verksamhet samt Xenter. Tjänsten som verksamhetscontroller är placerad på förvaltningskontoret som arbetar centralt med stöd- samt styr- och ledningsprocesser gentemot förvaltningens alla verksamheter.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Sista ansökningsdagen är den 2019–05–17. Jurek Rekrytering & Bemanning behandlar intresseanmälningar löpande och kommer efter sista anmälningsdag presentera utvalda kandidater till Botkyrka kommun.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Maria von Sterneck, Rekryteringskonsult Jurek

Telefon: 073-70 771 70


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-05-17

Ange referensnummer: A874182


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018