Stäng meddelande

Skolpsykolog vid Brunnaskolan och S:t Botvids gymnasium


Om arbetsplatsen

Brunnaskolan med 400 elever från åk F-9 och S:t Botvids gymnasium med 600 elever med nationella program, språkintroduktion och särskola, söker gemensamt en skolpsykolog. Skolorna ligger i samma område i Hallunda/Norsborg och bedriver ett gediget pedagogiskt arbete med engagerad och kunnig personal. Skolorna är väl förankrade i närområdet och väljs ofta av eleverna/föräldrarna som är bosatta där.

Arbetsuppgifter

Som skolpsykolog ansvarar du för elevhälsans psykologiska insats enligt skollagen. Fokus ska ligga på hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoarbete, där din uppgift är att se till att din spetskompetens inom psykologi gynnar så många elevers hälsa och skolgång som möjligt. Du arbetar under ledning av rektor tillsammans med fältassistenter, kuratorer, skolsköterskor, skolläkare, speciallärare, specialpedagoger samt studie- och yrkesvägledare i den samlade elevhälsan. Ni utformar tillsammans fokusområden och strategier för det övergripande elevhälsoarbetet. Du deltar också i det vardagliga elevhälsoarbetet i skolornas olika elevhälsoteam. I dina arbetsuppgifter ingår handledning av lärare och annan personal, konsultationer, fortbildningsinsatser, krisstöd till ledning och personal, elevbedömningar, observationer, samt utredning av intellektuell funktionsnedsättning. • Vi erbjuder Ett arbete där din kompetens som psykolog verkligen gör skillnad Möjlighet att arbeta tvärprofessionellt i ett område där elevhälsa prioriteras Möjlighet att följa elever och elevhälsoarbete från förskoleklass till gymnasium Goda kommunikationer (tunnelbana på gångavstånd och nära till E4 för bilpendling) och gångavstånd mellan arbetsplatserna. Centralt stöd i form av heltidsanställd psykolog med ledningsansvar (PLA) Goda möjligheter till ledighet i samband med skollov.

Kvalifikationer

Krav - Legitimerad psykolog (kontroll görs mot socialstyrelsens register för legitimerad personal) - Förmåga att arbeta med barn och ungdomar - Förmåga till självständigt arbete - Ett intresse för förebyggande och hälsofrämjande arbete - Engagemang för skolans kompensatoriska uppdrag - Kunna göra patientsäkra utredningar av intellektuell funktionsnedsättning - Goda kunskaper om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar - Intresse av handledning, konsultation och fortbildning - Noggrannhet i dokumentation och sekretess - Mycket god språkförmåga på svenska i både skrift och tal - Godkända utdrag från belastningsregister samt IVO • Meriterande - Tidigare erfarenhet som skolpsykolog - Kunskap om och erfarenhet av skolpsykologiska metoder som PAX eller CPS - Goda kunskaper inom pedagogisk psykologi - Goda kunskaper inom beteendeanalys - Goda kunskaper inom grupp- och organisationspsykologi - Erfarenhet av arbete med barn och unga - Erfarenhet av konsultativt arbete - Föreläsningserfarenhet - Handledningserfarenhet - Erfarenhet av arbete i liknande områden - Erfarenhet av arbete med brukare med en eller flera funktionsnedsättningar - Kunna fler språk än svenska och engelska

Övrigt

Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid, 70%

Tillträde: Tillträde snarast. Från 2021 kan tjänsten komma att utökas.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Karin Eiderbrant, Rektor S:t Botvids gymnasium

Mobil: 072-4530682

E-post: karin.eiderbrant@botkyrka.se


Helena Björhammar, Rektor Brunnaskolan

Telefon: 073-4218635


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-08-13

Ange referensnummer: A967583


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020