Stäng meddelande

Skolkurator


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som kurator mot årskurs F-3 och som tillsammans med skolans elevhälsoteam vill vara med och utveckla hela skolans förebyggande och främjande arbete. Tillsammans med vår andra kurator står du för den sociala- och psykosociala kompetensen på skolan. Kuratorerna är delaktiga i elevarbetet på individ, grupp -och organisationsnivå och är en viktig del i skolans elevhälsoarbete. En viktig del i vårt förebyggande arbete är TÅGET ett våldsförebyggande arbete för elever i åk F-5 som vi driver i nära samarbete med socialtjänstens förebyggande sektion. Kurator har en drivande och samordnaderoll i arbetet, vilket bland annat innebär att tillsammans med två pedagoger planera och genomföra coachingträffar för personal som arbetar kring eleverna. Här kan du läsa mer om vårt våldsförebyggande arbete: https://www.botkyrka.se/omsorg--stod/om-socialtjansten/jobba-hos-oss/metoder-och-modeller/taget-och-mvp.html

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom och har erfarenhet av att arbeta med barn. Meriterande är om du tidigare har arbetat som skolkurator. Du har ett genuint intresse för att arbeta med barn i skolmiljö och har förmågan att skapa förtroendefulla relationer. Du är lösningsfokuserad och ser samverkan som en möjlighet för att nå goda resultat. Du har förmåga och vana att arbeta självständigt, ta eget ansvar samt att driva skolkurativa frågor. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga med personal i elevhälsoteamet, annan skolpersonal, vårdnadshavare och andra myndigheter.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är stockholmsområdets femte största kommun med drygt 85 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Grindtorpsskolan är en mångkulturell F-9skola med 525 elever som ligger i Alby i norra Botkyrka. Skolan har mycket fina lokaler i ett vackert läge högst upp på berget. Vi har den lilla skolans omtanke och den stora skolans styrka. Vår pedagogiska miljö ger alla barn förutsättningar att arbeta utifrån sin egen lärstil. På skolan råder ett öppet och välkomnande klimat bland både elever och medarbetare.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Erfarenhet av socialt arbete med barn och unga.

Omfattning: Heltid, 100 %

Löneform: Månadslön

Tillträde: Tillträde så snart som möjligt.

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: 2019-03-04

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Mats Jonsson, Rektor

Telefon: 0708-825089

E-post: mats.jonsson@botkyrka.se


Siv Söderberg, Biträdande rektor

Mobil: 0708-89 20 05

Telefon: 08-530 636 34


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-02-22

Ange referensnummer: 190206 kurator


Endast behörig personal kan komma i fråga för en tillsvidaretjänst. Tjänsten kan komma att tas i bruk av övertalig i kommunen. Denna tjänst annonseras endast på detta sätt och vi undanber oss kontakter från andra aktörer, vilket vi ber er respektera!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018