Stäng meddelande

Socialsekreterare till enheten för ekonomiskt bistånd Botkyrka


Arbetsuppgifter

På Enheten för ekonomiskt bistånd arbetar idag totalt ca 60 personer fördelat på fyra sektioner. Våra lokaler ligger idag centralt i Tumba men från årsskiftet kommer vi byta till nyrenoverade lokaler i annan del av Tumba. Vi söker nu en socialsekreterare till våra utredningssektioner. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att: Motivera till förändring, Upprätta handlingsplaner tillsammans med klienterna, Bedöma behovet av ekonomiskt bistånd och då ingår att utreda, besluta samt verkställa utifrån gällande lagstiftning samt riktlinjer, Samverka med interna och externa samarbetspartners. Vi arbetar med människor över 18 år som av olika anledningar är i behov av försörjningsstöd. De människor som söker oss har ofta mer komplexa problem utöver det ekonomiska och kommer från skiftande sociala och kulturella förhållanden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom, beteendevetare, statsvetare eller har annan likvärdig utbildning. Du som person är nyfiken på människor och har lätt för att samarbeta. Du ser möjligheter och är positiv i ditt arbete. Tjänsten kräver att du har ett gott omdöme, är strukturerad och har lätt för att fatta beslut. Eftersom ingen dag är den andra lik har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och är mottaglig för den individen du har framför dig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och eventuellt kommer vi använda oss av arbetsprov i samband med rekrytering.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Vi vill att medborgarna ska ha förtroende för Socialtjänsten i Botkyrka och vända sig till oss när de behöver det så att små bekymmer inte ska bli stora problem. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi utgår från människors egen förmåga och eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt. Socialförvaltningen är mitt uppe i ett spännande omorganisationsarbete där vi river stuprören och lämnar den gamla beställar/utförarmodellen. Vår nya organisation kommer att vara rustad att möta samhällsförändringar och präglas av nytänkande och teamarbete.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kan ske löpande så välkommen in med din ansökan!

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Alexandra Ording Forssell, Enhetschef

Telefon: 0725885870


Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2018-12-14

Ange referensnummer: SN/2018:490


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka? Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018