Stäng meddelande

Arbetsmarknadshandledare till Lärvux


Arbetsuppgifter

Till Lärvuxcenter vid Botkyrka Vuxenutbildning söker vi nu en arbetsmarknadshandledare till våra elever som läser lärlingsutbildning inom ramen för särskild utbildning för vuxna. I arbetet ingår att handleda eleverna inför och under utbildningstiden, att förbereda dem inför det kommande arbetslivet samt att planera och genomföra gruppundervisning inom bland annat sociala koder, service och bemötande under såväl introduktionsperiod som utbildningstid. Din roll är också att etablera kontakt med nya arbetsgivare, bistå med stöd till handledarna ute på arbetsplatserna, kontinuerligt följa upp lärlingarna ute på sina arbetsplatser samt genomföra/delta i lärlingsråd tillsammans med skolledningen. Arbetet innebär att du har mycket kontakter med både elever, lärare, övrig personal och externa aktörer, vilket ställer krav på mångsidighet och social förmåga. Du kommer att ingå i ett litet engagerat, professionellt och positivt arbetslag som brinner för att stärka målgruppens position i samhället. Lärvuxcenter tar emot elever från kommunerna Botkyrka, Södertälje, Salem, Huddinge och Nykvarn. I tjänsten kan även övrig undervisning för målgruppen förekomma utifrån kompetens och erfarenhet.

Kvalifikationer

Det ställs stora krav på god samarbetsförmåga och ett intresse av att skapa nätverk. Du har lämplig högskolexamen, gärna med beteendevetenskaplig eller pedagogisk inriktning. Du måste ha förståelse för vuxenutbildningens komplexa uppdrag, särskilt för vuxna elever med särskilda behov. Har du erfarenhet av arbete med personer med lindrig intellektuell funktionsvariation är det extra meriterande. Vi söker dig som har: - erfarenhet av målgruppen som läser inom särskild utbildning för vuxna - kunskap om att arbeta med personer som står långt ifrån arbetsmarknaden - en förmåga till att entusiasmera dessa elever att lära sig att tro på sig själva och sin möjlighet att komma ut i arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet Intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum löpt ut.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Vill du ha ett spännande arbete i den dynamiska och mångkulturella miljö som Botkyrka utgör? Vill du dessutom ha kompetenta och positiva arbetskamrater med mycket humor? I så fall har vi jobbet för dig. Till Botkyrka Vuxenutbildning söker vi en engagerad och strukturerad arbetsmarknadssamordnare


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat med start 2018-01-07. Möjlighet till förlängning som leder till tillsvidareanställning för rätt person.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Michaela Blume, Rektor

Telefon: 072-570 68 30

E-post: michaela.blume@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2018-12-17

Ange referensnummer: A751773


Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018