Stäng meddelande

Administratör till familjehemsenheten


Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att bestå av uppgifter som syftar till att avlasta och underlätta för våra socialsekreterare. Du kommer att ha en central roll med varierande arbetsuppgifter som ställer krav på att ta egna initiativ och lösa problem tillsammans med en kollega. Du kommer att: • Boka resor och tolk • Skriva APT protokoll och minnesanteckningar • Fakturahantering • Samordna ärenden till och från utskottet och socialnämnden • Hantera vårdnadsöverflyttade ärenden • Övergripande ansvar för arkivrummet • På uppdrag av enhetschef samt förste socialsekreterare vara behjälplig med diverse praktiska arbetsuppgifter • Bemanna receptionen som delas med en annan enhet enligt rullande schema • Samordna umgänge mellan barn och föräldrar tillsammans med familjehem, handläggare och föräldrar

Kvalifikationer

Du bör ha: - Erfarenhet av administration - God datavana - God förmåga att kunna uttrycka dig väl i tal och skrift - Ett lösningsfokuserat förhållningssätt - Mycket god samarbetsförmåga - Det är meriterande om du har erfarenhet från administrativt arbete inom myndighetsutövning av barn och unga. Personliga egenskaper: - Ha förmåga att ta egna initiativ, jobba självständigt och organisera arbetet utifrån att ha klientens bästa i centrum - Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar -Du är flexibel och tycker om när den ena dagen inte är den andra lik -Du gillar struktur, planering och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt Varför ska man arbeta för oss? Det som utmärker Botkyrka kommun är kontrasterna. Det är en levande kommun på många sätt och det speglar sig i vårt arbete. I Botkyrka kommun talas det över 100 språk och befolkningen är ung jämfört med andra kommuner i landet. Detta innebär att vi måste vara öppna för förändringar, våga prova nya idéer, metoder och arbetssätt och hos oss får du den möjligheten att göra skillnad. I Botkyrka kommun talar vi ofta om medledarskap vilket innebär att våra anställda ansvarar själva för att jobba med rätt saker på rätt sätt, ta ansvar och arbeta aktivt för måluppfyllelse. Vi uppmuntrar våra medarbetare att bidra med sin kreativitet för att utveckla verksamheten. Vi tror på ett varierat, fritt och självständigt arbete. Vi tycker att det är viktigt att förena arbetet med det privata livet på ett sätt som du mår bra av och ser till att våra anställda har tid för reflektion och återhämtning. Förmåner: Vi erbjuder semesterväxling, individuell lön, friskvård, cykelbidrag och m.m.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun växer och samhället förändras och därför omorganiserar vi socialförvaltningen för att bättre möta medborgarnas behov. Våra ambitioner är höga. Vi river stuprören och lämnar den klassiska beställar-/utförarmodellen och ersätter den med nytänkande teamarbete med medborgaren i fokus. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens socialtjänst i Botkyrka. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Det är vår gemensamma värdegrund i Botkyrka kommun som inspirerar både vardag och utvecklingsarbete hos oss. Botkyrka har en ung befolkning med bakgrund i många olika kulturer. Här finns utmaningar och möjligheter som kräver att vi ständigt utvecklar socialtjänstens arbete. Våra medarbetare och chefer har en stark drivkraft att hitta nya vägar och metoder i arbetet. Familjehemsenheten består av en arbetsgrupp med barnhandläggare och familjehemssekreterare som ansvarar för familjehemsplacerade barn samt ensamkommande barn och unga. Den andra arbetsgruppen är placeringsgruppen som består av två avtalssekreterare, två jourhemssekreterare, en rekryterare och en kontaktsekreterare. Vi söker nu en ny jourhemssekreterare då en av våra medarbetare går vidare till en chefstjänst på annan ort. Verksamheten arbetar för att alla barn och ungdomar ska leva under goda uppväxtförhållanden och utvecklas gynnsamt. Vi vill erbjuda den bästa möjliga socialtjänsten inom givna ramar. Vi vill i vårt arbete säkerställa god kvalitet i alla våra placeringar och har barnet i fokus i allt vi gör. Verksamheten består av personer med olika bakgrund, kunskaper och ålder. Varje dag går vi till jobbet för att barn och familjer i Botkyrka kommun ska få stöd och hjälp, idag, imorgon och i framtiden! Arbetsplatsen ligger i Tumba i nyrenoverade lokaler.


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tjänsten är ett föräldravikariat året ut med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Eva Nylén, Gruppledare

Telefon: 0701870978

E-post: eva.nylen@botkyrka.se


Sibar Maraha, Rekryterare

Telefon: 0701-83 64 97

E-post: sibar.maraha@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-03-17

Ange referensnummer: SN/2019:51


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018