Stäng meddelande

Press- och PR ansvarig


Om arbetsplatsen

Du är en del av kommunens centrala kommunikationsenhet med placering på kommunledningsförvaltningen. Du är en del av ett team av 10 kommunikatörer med ansvar för att utveckla Botkyrka kommuns kommunikation. Din närmaste chef är enhetschef för kommunikationsenheten.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en rutinerad presskommunikatör. Du har ett stort intresse för att berätta om Botkyrka och det som berör människors vardag. Du ska kunna ta upp svårare samhällsfrågor, likväl som att skapa dialog, stolthet och sprida kunskap. Du har ett stort samhällsintresse och är nyfiken på vad som händer i kommunen. Du är driven och har förmågan att se vilka händelser och beslut i kommunen som är viktiga att kommunicera och på vilket sätt de bäst kommuniceras. Du ansvarar för att Botkyrka kommun har goda medierelationer och når fram i media, att vi har en väl fungerande övergripande kommunikationsplaning och att vi har en väl fungerande kriskommunikation. I ditt arbete är du en viktig del i stödet till ledningen för att fatta strategiska och taktiska beslut i förhållande till hur vi kommunicerar, vilket förutsätter erfarenhet av att jobba nära ledningsfunktioner. En stor del av arbetet är att vara stöd till de olika förvaltningarnas kommunikatörer i nyhets- och pressarbetet i kommunen. Du har en god förståelse för hur kommunikation i sociala medier fungerar och hur man når ut i digitala kanaler. I ditt uppdrag ingår till exempel följande arbetsuppgifter: - Bevaka presstelefon (löpande) samt Kommunikatör i beredskap (ungefär var 6:e vecka). - leda och genomföra kommunikationsinsatser inklusive att producera innehåll - ansvara för mediebevakning och medieträning - ansvara för att bygga ett bra kontaktnät med medier och journalister - ansvara för våra verktyg för pressmeddelande samt pressrum på webbplatsen

Kvalifikationer

• högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande utbildning • minst 5 års erfarenhet inom kommunikation/journalistik varav minst 3 år med presskommunikation. • kunskap och erfarenhet av att värdera nyheter, omvärldsbevakning i media och social media. • kunskap och intresse av sociala medier • erfarenhet från arbete inom offentlig sektor är meriterande • mycket god skribent för artiklar, pressmaterial och för sociala medier. Personliga kompetenser Du känner väl igen dig i Botkyrkas ledord: öppen, orädd och energisk och du har medborgarnas fokus. Integritet: Du använder etik och värderingar i avgörande situationer och kan hantera och skapa förtroende i dina samarbetsrelationer. Stabil: Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Samarbetsförmåga: Du kan relatera till människor du samarbetar med på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Tydlig. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du påminner och följer upp. Helhetssyn: Du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Övrigt

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde efter överenskommelse. Föräldravikariat längst till och med 2021-08-31

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Fredrik Gladh, Enhetschef kommunikationsenheten

Mobil: 072-234 31 10

E-post: fredrik.gladh@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-02-08

Ange referensnummer: A928165


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 januari 2020