Stäng meddelande

Handläggare för ensamkommande unga vuxna 18-21


Arbetsuppgifter

Enheten Bosättning tillhör vuxenenheten inom socialförvaltningen. Vi arbetar med mottagande av anvisade nyanlända och tillhandahåller tillfälliga boenden och kommunkontrakt. De flesta kommer från anläggningsboenden runt om i Sverige eller komma som kvotflyktingar. Arbetet på Bosättning innebär ett nära samarbete med Socialförvaltningens övriga enheter och andra myndigheter samt aktörer. Vi arbetar alltid tillsammans i allt vi gör och det är därför viktigt att du kan arbeta i team. Från och med i år så ska vi även handlägga tillfälligt boende för ensamkommande unga vuxna 1821 år och söker därför en engagerad handläggare med erfarenhet av målgruppen. Arbetsgruppen består av 1 enhetschef, 6 handläggare, 4 administratörer 2 vaktmästare. Arbetet bedrivs enligt gällande lagstiftning och riktlinjer och dokumenteras i datasystemet ProCapita.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har en socionomutbildning eller likvärdig utbildning, sunda värderingar och en tolerant människosyn. Du får gärna ha erfarenhet av socialt arbete och erfarenhet av att arbeta med flyktingar. Du behöver vara strukturerad och förstå vikten av att följa regler och riktlinjer för myndighetsutövning. Arbetet kräver att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du behöver ha datorvana med erfarenhet av att arbeta i Microsoft Office och gärna Procapita. Du måste ha körkort. Du får gärna vara en doer som är bra på att samarbeta. Vi är ett team med en lättsam attityd och ett prestigelöst arbetssätt. Arbetet ställer även krav på att du besitter en flexibilitet som gör att du lätt kan förhålla dig till ändrade omständigheter samt att du kan agera effektivt även när förutsättningar förändras. Vi ser helst att du är flerspråkig, gärna inom språken tigrinja och dari/persiska eller arabiska. Stor vikt läggs vid flexibilitet, personlig mognad och lämplighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med ensamkommande barn/ungdomar och handläggning av ekonomiskt bistånd

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalande kultur, demokrati och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör att Botkyrka kommun är en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Läs mer om Botkyrka kommun; http://www.botkyrka.se/  Vi på Socialtjänsten i Botkyrka kommun tycker att det är viktigt att medborgarna har förtroende och kan vända sig till oss. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi försöker alltid göra vårt bästa och utgår alltid från människors förmåga att ta eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt. 


Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Vikariat på 1 år med möjlig förlängning samt tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Karam Al-Makadsi, T.f Enhetschef

Telefon: 070-1886920


Facklig(a) företrädare

Helena Rovtjanin Odenskiöld, Vision

Telefon: 08-530 62203


Sista ansökningsdatum: 2019-05-02

Ange referensnummer: SN/2019:179


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018