Stäng meddelande

Behandlare till öppenvårdsenheten vuxna i Botkyrka


Arbetsuppgifter

Vuxenenheten ansvarar för utredning och behandling av personer med beroendeproblematik. Öppenvårdssektionen arbetar hand i hand med utredningssektionen för att komplettera varandra på bästa sätt. Vi är stolta över att kunna erbjuda så mycket behandling i öppenvård på hemmaplan. Vi har MI-grupp, CRA-grupp och stöd-grupp. Vi erbjuder även HAP, kriminalitetsprogram och behandling för spelberoende. Vi försöker hitta rätt behandling i rätt tid för varje enskild person. För oss är varje människa unik och det är viktigt att personalgruppen är mångfacetterad och kompetent för att möta behoven som finns. Du kommer främst att vara behandlare för den målgrupp som inte riktigt kan ta till sig vårt ordinarie utbud. Du behöver därför vara flexibel och nytänkande samtidigt som det är av största vikt att du har gott omdöme, att du är strukturerad och har en helhetssyn. Du behöver ha god samarbetsförmåga och vana att samverka. Du kommer vara delaktig i att utforma en individualiserad behandlingsform för människor som vi i dagsläget inte riktigt når.

Kvalifikationer

Du som söker är socionom eller har en likvärdig högskoleutbildning. Du har aktuell erfarenhet av behandlingsarbete med personer med beroende och erfarenhet av socialt arbete. Du är trygg, självgående, flexibel, motiverande och har ett stort engagemang och intresse för målgruppen. • socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning • Kunskap och erfarenhet av att arbeta med personer med beroendeproblematik. • Kunskap och erfarenhet av att arbeta med personer med komplexa behov • Körkort är ett krav • Flerspråkighet är meriterande Mycket stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Arbetsplatsen

Vi är mitt uppe i ett omorganisationsarbete där vi river stuprören och lämnar den gamla beställar-/utförarmodellen. Vår nya organisation kommer att vara rustad att möta samhällsförändringar och präglas av nytänkande och teamarbete. Vi är ca 500 personer som arbetar inom något av områdena barn eller vuxen. Vill du vara med på vår resa? Vi söker dig som både vill arbeta med behandling men också vill ta ett extra ansvar för att utforska ett nytt sätt att arbeta med de människor som inte riktigt tar till sig vårt ordinarie behandlingsutbud. Tycker du om behandlingsarbete och är beredd att pröva nya riktningar? Är du nyfiken på utveckling och ser mer möjligheter än svårigheter? Då är jobbet som behandlare på öppenvården något för dig!


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Vi kommer att påbörja intervjuer under rekryteringens gång. Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Tor Löfgren, Enhetschef

Telefon: 0702932405


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-02-20

Ange referensnummer: SN/2019:103


Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2018