Stäng meddelande

Kommunarkivarie/dataskyddsombud


Arbetsuppgifter

Välkommen att utvecklas med oss Är du kommunledningsförvaltningens nya kommunarkivarie och dataskyddsombud? Hos oss blir du en av åtta personer inom enheten för arkiv och registratur. Vi söker dig som vill vara med och utveckla Botkyrka kommuns arkiv- och informationshantering, både digitalt och analogt. Rollen som kommunarkivarie innebär både ett strategiskt och ett operativt uppdrag. En viktig del är att vara ett stöd för verksamheterna samt ansvara för intern utbildning inom arkiv- och informationshantering. Arbetet handlar också om att bedriva tillsyn, ta fram rutiner, riktlinjer, genomföra gallringsutredningar och kvalitetsarbete m.m. Kommunledningsförvaltningen verkställer kommunstyrelsens uppgift att leda och samordna utformningen av övergripande mål, riktlinjer och ramar för styrning av hela den kommunala verksamheten. Kommunstyrelsen är kommunens arkivmyndighet. I arbetet kommer du arbeta nära de olika rollerna inom digitalisering och informationssäkerhet. Du kommer även ha kontakter med bl.a. förvaltningarnas registratorer, arkivredogörare, nämndsekreterare, och andra tjänstemän. Ditt uppdrag Som kommunarkivarie kommer du bland annat att: - ansvara för kommunarkivet, bildarkivet och föreningsarkiven - ge råd och stöd till kommunens förvaltningar och bolag inom arkivområdet - vara del i kommunens arbete med e-arkiv - upprätta och revidera kommunövergripande styrdokument och rutiner, som exempelvis gallringsutredningar - besvara förfrågningar, göra sekretessprövningar och lämna ut handlingar - utveckla och utöva tillsyn av kommunens olika verksamheter I rollen som dataskyddsombud kommer du vara huvudansvarig för och drivande i processen med att anpassa kommunstyrelsen och valnämndens verksamheter till de krav som ställs i dataskyddsförordningen. I dataskyddsombudets arbetsuppgifter ingår bland annat att: -utveckla och utarbeta styrdokument inom ansvarsområdet -kartlägga och utöva tillsyn över kommunstyrelsens och valnämndens behandlingar -granska och påtala brister i behandlingar -bedriva rådgivning till verksamhetens ledning och berörd personal -kontrollera att det finns organisatoriska och tekniska åtgärder för IT-säkerhet Som dataskyddsombud för kommunstyrelsen och valnämnden ansvarar du även för samordningen av kommunens övriga dataskyddsombud och för att utveckla kommungemensamma rutiner och arbetssätt inom området.

Kvalifikationer

Akademisk examen där arivvetenskap om minst 60 hp ingår. Du har flera års erfarenhet av arkivverksamhet. Erfarenhet av kommunal arkivverksamhet är särskilt meriterande. Du har god kännedom om lagstiftning och regelverk för offentlig förvaltning inom området. Du har kunskap och erfarenhet om personuppgiftslagen/dataskyddsförordningen samt standarder inom området. Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift både i svenska och engelska Det här söker vi hos dig Du är serviceinriktad, pedagogisk och har lätt för att samarbeta med andra. Du har ett utpräglat ordningssinne och ett strukturerat arbetssätt. Du har lätt för att växla mellan strategiskt och operativt arbete. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetsplatsen

Vi arbetar i en kommun som är full av kontraster. Här finns allt från täta förortscentrum, vackra boendemiljöer med intressant arkitektur, till landsbygd med vacker natur med skog, ängar, sjöar och havskust. Här talas över 100 språk och här bor människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och bygga framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande plats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Vi du vara en energisk och delaktig medarbetare? Välkommen till Botkyrka, kommunen som är långt ifrån lagom!


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde sker efter överenskommelse.

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Mikael Dahlin, Enhetschef

Telefon: 070-2176774

E-post: mikael.dahlin@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-12-31

Ange referensnummer: KS/2019:680


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019