Stäng meddelande

Skolsköterska Trädgårdsstadsskolan


Arbetsuppgifter

I arbetet som skolsköterska arbetar du främst hälsofrämjande och förebyggande. Du ingår i skolans elevhälsa som alla har ett nära samarbete för att stödja elevens utveckling mot utbildningens mål. Som skolsköterska på TSS har du stort utrymme för egna initiativ och att driva förebyggande och hälsofrämjande utvecklingsarbete. I skolsköterskans uppdrag ingår sedvanliga uppgifter så som hälsobesök, öppenmottagning och vaccinationer enligt allmänna vaccinationsprogrammet Som skolsköterska i Botkyrka kommun är du en del av EMI-gruppen som leds av medicinskt ledningsansvarig sjuksköterska. Skolsköterskorna har konferens ca 1 gång per månad. Det finns också tillgång till handledning. Botkyrka kommun har nyligen gått över till ProReNata som journalsystem.

Kvalifikationer

Kvalifikationer: Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till skolsköterska, barnsjuksköterska eller distriktssköterska.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Trädgårdsstadsskolan har 670 elever och 80 medarbetare med fokus på lärande, trygghet och utveckling. Elevhälsoteamet har en naturlig och bra placering mitt i skolan med ljusa fräscha och lättillgängliga lokaler. Du ingår i ett elevhälsolag tillsammans med; specialpedagog, speciallärare, syv samt kurator. Elevhälsolaget har regelbundna möten. Botkyrka kommuns skolsköterskegrupp leds av en Verksamhetschef som är medicinskt ledningsansvarig skolsköterska. De har regelbundna konferenser med hela gruppen. Skolsköterskorna är också indelade i mindre nätverksgrupper där man samarbetar kring utvecklingsfrågor och t ex planering av vaccinationer. Det finns två skolläkare i utbildningsförvaltningen. En central skolsköterska med fokus på kvalitetsutveckling, introduktion av nya skolsköterskor finns på plats som stöd.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi söker dig som är nyfiken, kreativ och lätt att samarbeta med. har adekvat utbildning och helst erfarenhet av att arbeta med ungdomar drivs av en önskan av att stötta och hjälpa barn och ungdomar är en person som barn och ungdomar gärna vänder sig till är utåtriktad och har god social förmåga har god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt gillar att arbeta med barn och ungdomar från olika kulturer, språkgrupper, religioner och etniska bakgrunder

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: 2020-04-20

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Anne Bolmgren, Rektor

Mobil: 0706-099 300


Karin Rydberg, Verksamhetschef

Mobil: 0708991982

E-post: karin.rydberg@botkyrka.se


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2020-01-31

Ange referensnummer: A274448


Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019