Stäng meddelande

Samordnare till Botkyrka kommuns två nya Aktivitetshus fokus unga 16-19 år!


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och forma och utveckla Botkyrka kommuns två nya Aktivitetshus med fokus på unga 16-19 år. Detta i en dynamisk och mångfasetterad kommun där vi utifrån medborgarens fokus lever efter ledorden öppna, modiga, energiska och ansvarstagande. Som Samordnare är du anställd av Kultur- och fritidsförvaltningen. Du ansvarar för två nystartade Aktivitetshus med fokus på unga 16-19 år tillsammans med Socialförvaltningen och Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsförvaltningen, i samverkan med föreningslivet. I höst öppnar Aktivitetshuset Albys hjärta och till våren 2020 öppnar det andra Aktivitetshuset i södra Botkyrka. Du arbetar från båda Aktivitetshusen. I din roll ingår att leda och utveckla verksamheten utifrån framtagna mål och riktlinjer. De nya Aktivitetshusen ska bland annat bidra till ungas goda hälsa, positiva uppväxtvillkor och framtidstro. Detta genom att välkomna alla, ta tillvara på besökarnas egna erfarenheter och intressen samt genom att främja och stimulera deras engagemang och personliga utveckling. I tjänsten ingår att arbetsleda ett antal medarbetare på båda Aktivitetshusen. I ditt arbetsledaransvar kommer du att schemalägga personal och sammankalla till arbetsmöten där alla tre förvaltningar deltar. Du arbetar med gemensamma förvaltningsövergripande frågor, avtals- och kvalitetsuppföljningar samt samverkan med föreningslivet. Du är bekant med att handlägga ärenden, skriva enhetsplaner och tjänsteskrivelser, samverka med olika kommunala verksamheter och föreningslivet. Du bidrar med dina perspektiv och erfarenheter till utvecklingen av hela verksamhetens arbete, bland annat genom enhetens ledningsgrupp. Du kommer att arbeta i nära samarbete med Samordnaren från Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsförvaltningen vars uppdrag är att få unga att gå vidare till studier och arbete. Arbetet är förlagt på dagtid och två schemalagda kvällspass i veckan. Helgarbete kan förekomma. Genom Botkyrka kommuns nya processövergripande arbetssätt kommer du också att bidra till förvaltningsövergripande processer.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en yrkes- eller akademisk utbildning inom socialt arbete, kulturarbete eller motsvarande kunskaper/erfarenheter inhämtade på annat sätt som arbetsgivaren finner likvärdiga. Vi ser gärna att du har en god erfarenhet av civilsamhällesfrågor. Du ska tidigare ha arbetat i en kommunal organisation eller för civilsamhället, och haft en ledande roll. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor. Du är väl bekant med att ett interkulturellt förhållningssätt och har goda erfarenheter av att ha arbetat och verkat i miljöer som präglas av mångfald. Du har erfarenhet av ungdomspolitiska frågor, genom eget samhällsengagemang eller tidigare arbetserfarenheter. Du har god kunskap om normkritik, Barnkonventionen och mänskliga rättigheter. Som person är du mål- och resultatorienterad. Du är strukturerad och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp mål och håller tidramar. Du har en god kommunikativ förmåga och kan formulera dig väl, muntligt som skriftligt. Du lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen. Du ser till helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du skapar kontakter och underhåller relationer.

Arbetsplatsen

Kultur och fritidsförvaltningen, med drygt 200 anställda, svarar för att det finns ett rikt kultur-, och idrottsliv och ett mångsidigt fritidsutbud i Botkyrka kommun. Vi ansvarar för bibliotek, bad, kulturskola, konsthall, öppen fritidsverksamhet, idrottsanläggningar och folkhälsoparker.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Atusa Rezai, Verksamhetschef Ungdom och förening

Telefon: 070-155 06 83


Facklig(a) företrädare


Sista ansökningsdatum: 2019-07-14

Ange referensnummer: KOF/2019:106


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019