Stäng meddelande

Socialsekreterare till Familjehem


Arbetsuppgifter

Familjehemsenhetens uppdrag är att rekrytera, utreda och stödja/handleda familjehem samt att följa upp vården av de placerade barnen/ungdomarna. Socialsekreterarens ansvar är att följa upp vården av de placerade barnen/ungdomarna och har myndighetsansvar. Arbete innefattar även regelbunden kontakt med barnens biologiska familj och ansvarar för umgänge mellan barn och deras biologiska föräldrar. I vissa fall innebär arbetet även att samordna olika insatser kring de placerade barnen och deras familjer, såväl familjehemmet som biologiska föräldrar. Handläggningen består av att utreda, överväga placeringar enligt SoL och omprövningar av placeringar enligt LVU. Botkyrkas familjehemsenhet arbetar enligt BBIC med stöd av Signs of Safety. Socialsekreterarna arbetar i nära samarbete med familjehemssekreterarna. Som stöd i det dagliga arbetet finns det tre förste socialsekreterare. Arbetsgruppen har även extern handledning. Arbetet som socialsekreterare innefattar även en del resor både inom kommunen men även inom Stockholms län och i vissa fall övriga Sverige.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en dokumenterad socionomexamen. Du ska även ha tidigare erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning inom området barn och unga och är väl förtrogen med lagstiftningen inom området. Arbetet kräver att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och besitta en god analytisk förmåga för att säkerställa en rättssäker dokumentation. Du har även en god förmåga att samverka med kollegor samt andra interna och externa samarbetspartners. Du har ett tydlig barnfokus och intresse för att bygga långvariga relationer. Vi ser det även som positivt om du har ett engagemang för omvärldsbevakning och ett intresse av att vara med och påverka olika arbetssätt och rutiner. Meriterande: Utbildning i BBIC (Barns behov i centrum) Kunskap om/utbildning i Nya Kälvesten Kunskap gällande barns utveckling och familjedynamik Kunskaper i verksamhetssystemet Procapita Utbildning i Signs of safety Utbildning i MI B-körkort Du erbjuds ett meningsfullt och självständigt arbete i en orädd, kreativ och energisk arbetsgrupp där man samarbetar för barnens bästa.

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalande kultur, demokrati och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör att Botkyrka kommun är en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Läs mer om Botkyrka kommun; http://www.botkyrka.se/  Vi på Socialtjänsten i Botkyrka kommun tycker att det är viktigt att medborgarna har förtroende och kan vända sig till oss. Vårt arbete präglas av alla människors lika värde. Vi försöker alltid göra vårt bästa och utgår alltid från människors förmåga att ta eget ansvar på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.


Arbetsform

Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde: Snarast

Antal platser: 1


Kontaktperson(er)

Joachim Litzén, Enhetschef

Telefon: 076-139 98 38


Facklig(a) företrädare

Facklig(a) företrädare, Fackliga företrädare, nås via kommunens växel

Telefon: 08-530 610 00


Sista ansökningsdatum: 2019-07-14

Ange referensnummer: SN/2019:290


Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 juni 2019