Ansökan

Det här gäller för ansökan till Botkyrka kommuns sommarjobb 2017.

​Kan jag söka sommarjobb anordnade av Botkyrka kommun?
Om du är folkbokförd i Botkyrka och är född 2000, 2001 eller 2002 kan du söka sommarjobb genom kommunen.

När ska jag göra ansökan?
Ansökan kan du göra mellan 15 januari-15 februari. Vi tar inte emot ansökningar efter ansökningstiden.


Hur söker jag?
Du ansöker digitalt via ansökningsportalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad händer om jag skriver min adress fel i ansökan?
Under ansökningsperioden kommer du som ansökt kunna logga in via ”Mina sidor” för att ändra eller komplettera din ansökan. Information om detta samt inloggningsuppgifter kommer du att få vid registreringen av din ansökan. Dina inloggningsuppgifter får du till den e-postadress du angett i ansökan. Var noga med att inte lämna ut dina inloggningsuppgifter till någon annan.

För dig som bor hos någon annan, till exempel som inneboende, är det viktigt att du fyller i en c/o-adress (in care of) med det namn som står på dörren. Annars riskerar du att missa ditt sommarjobbserbjudande.

När ansökningsperioden är slut kan du inte ändra dina önskemål i ansökan. Däremot kan du under och efter ansökningsperioden ändra i dina personuppgifter. Ändringen gör du genom att logga in på ”mina sidor” eller mejla ändringar till sommarjobb@botkyrka.se för uppdatering.

Skriva avtal

När du har fått ett brev med erbjudande om sommarjobb ska du komma till oss och skriva avtal. Plats och tid finns i brevet du får hem. Du som inte har fyllt 18 år måste ha målsmans underskrift för att kunna skriva på avtalet. Du kan också ta med dig målsman till själva avtalsskrivningen.


När får jag arbeta?
Kommunen erbjuder ungdomar tre veckor sommarjobb, max 90 timmar, under tre olika perioder:

De aktuella perioderna för att sommarjobba 2017 är:

  • 18 juni – 6 juli
  • 9 juli – 27 juli
  • 30 juli – 17 augusti

Det är inte säkert att du får den tidsperiod du helst vill ha. Om många vill ha en viss period sker urvalet genom lottning.

Sommarskola
Tänk på att inte söka till period 1 om du vet, eller tror, att du kommer att gå i sommarskola. Du kan också skriva i din ansökan att du sökt sommarskola.

Inom vilka arbetsområden kan jag få arbeta?
Det finns många olika områden och det kan variera lite från år till år, men exempel på områden är: administration, bibliotek, djurskötsel, fastighets- och markskötsel, media, idrott, lokalvård, musik och barnomsorg.

När du gör din ansökan kan du se vilka områden som är aktuella i år.

Det är inte säkert att du får sommarjobb inom det område du helst vill ha. Om många vill ha ett visst arbetsområde sker urvalet genom lottning.

Kan jag önska mer än bara ett arbetsområde?
Ja, välj de alternativ du är intresserad av. Det kan vara ett eller flera arbetsområden. Vi utgår alltid från det du valt när vi fördelar platserna.

Jag skrev fel och vill ändra min ansökan men det går inte?
Skicka ändringen till sommarjobb@botkyrka.se så återkommer vi till dig.

Jag vill jobba med barn. Är det något särskilt jag ska tänka på?
Ja! Alla som arbetar med barn måste enligt lag lämna in ett utdrag ur belastningsregistret till arbetsgivaren.

Om du blir erbjuden sommarjobb inom barnomsorg ska du begära ett utdrag ur belastningsregistret.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  Ta med registerutdraget när du kommer för att skriva avtal. Detta ska lämnas till din handledare första dagen på arbetsplatsen. Har du inget utdrag kan du inte börja jobba och riskerar att förlora lön. Tänk på att det vanligtvis tar två veckor att få utdraget och att det ska lämnas in oöppnat!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 januari 2018
Näringsliv & arbete