Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Stödinsatser för företag

Kvinna i overall som arbetar i verkstad, två män som står vid en disk, en man i bagarmössa i ett bageri och en kvinna i förkläde i en restaurang.

De nya stödinsatserna innebär bland annat fler åtgärder för att stötta småföretag.

För att mildra konsekvenserna av coronaviruset och underlätta för dig som företagare har Botkyrka kommun beslutat om ytterligare stödinsatser. Det blir bland annat fler åtgärder för att stötta småföretagare.


 • Företag med 0–4 anställda får utökad affärsrådgivning och stöd genom KLUMP och Nyföretagarcentrum. Kontakta klump@subtopia.se eller botkyrka@nyforetagarcentrum.se för att starta en dialog om hur ditt företag kan överleva.
 • Vi gör det möjligt för företag att skjuta på fakturor för VA-avgifter, tomträtter och arrenden. Den möjligheten finns redan för fakturor om tillsyn inom miljö, hälsa och livsmedel. För alla dessa fakturor gäller ett betaldatum på 90 dagar, med undantag för VA-avgifter där ett betaldatum på 60 dagar gäller.
 • Kommunen ser till att betala våra fakturor snabbare. Från 1 april gäller att alla fakturor till företag betalas inom 20 dagar.
 • Vi ser över de krav som ställs i samband med kommunens upphandlingar i syfte att underlätta för företag som vill lämna anbud.
 • Vi ger råd och stöd till restauranger och krogar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
 • Vi stöttar företagen genom att redan nu boka konferenser och evenemang som vi hoppas kunna genomföra under hösten.

Åtgärder som är beslutade sedan tidigare

 • Vi utökar vår service kring stöd och rådgivning. Kontakta oss om kommunala och statliga stöd och hur de kan användas. Vår lotsfunktion nås via e-post: foretag@botkyrka.se. Tillväxt Botkyrka har ett förstärkt uppdrag att ge affärsrådgivning till företag med 5 till 50 anställda, www.tillvaxtbotkyrka.selänk till annan webbplats.
 • Vi ser till att utesäsongen kan starta nu! Vi tar bort avgiften för uteservering och utehandel under mars, april och maj och skjuter på fakturorna för tiden därefter.
 • Förlängd betalningstid för fakturor om tillsyn inom miljö, hälsa och livsmedel. Vi ställer ett betaldatum på 90 dagar Vi skjuter på tillsyn som inte är kritisk.
 • Vi ger alla företag som behöver en möjlighet att upprätta en återbetalningsplan för mark- och tillsynsavgifter.
 • Företag som har kommunen eller de kommunala bolagen som hyresvärd kan ändra hyresinbetalningen från kvartalsvis till månadsvis. Det är också möjligt att få hyran på avbetalning upp till motsvarande 6 månader.

Få våra senaste nyheter

Näringslivsnytt är ett nyhetsbrev för dig som är intresserad av frågor som rör näringslivet i kommunen. Här får du råd och tips samt inbjudningar till intressanta event både från kommunen och från företagsfrämjande organisationer​.

Klicka på länken nedan och fyll i namn och e-post i formuläret så landar nyhetsbrevet i din mejlinkorg!

Klicka här för att ta del av Näringslivsnyttlänk till annan webbplats

Du som prenumererar på näringslivsenhetens nyhetsbrev finns med i Botkyrka kommuns företagsregister. Vi som sparar prenumerantlistan har ett ansvar att aldrig sprida dina personuppgifter till någon annan part. Du har rätt att när som helst begära att adressen tas bort ur vår utskickslista.

Har du frågor?

Då är du välkommen att kontakta oss på foretag@botkyrka.se eller 08- 08-530 610 00.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 april 2020
Näringsliv & arbete