Trädgård framför gul tegelbyggnad.

Alby Äng

Alby Äng är ett modernt vård- och omsorgsboende som ligger vackert beläget nära Albysjön. Här finns stora grönområden och promenadvägar med gångavstånd till centrum.

​Alby Äng har 60 lägenheter varav tre stycken är tvårumslägenheter. Boendet har sex grupper varav två av dem är för personer med demenssjukdom och två är för personer med demenssjukdom med finsk inriktning.

De två finsktalande grupperna delar innergård och de har gemensamma aktiviteter. Personalen är till större delen finsktalande och vi är måna om att fira alla finska högtidsdagar med traditionell mat. Vi värnar om den finska kulturen. Aktiviteter är bland andra frågesport, rim och ramsor, musik, film, högläsning och sång på finska. Vi prenumererar på finsk litteratur och tidskrifter .

Allmänna aktiviteter

Alby Äng har en stor samlingssal där vi har gemensamma aktiviteter under veckan: bingo, gymnastik, dans, allsång, tipspromenad, frågesport med mera.

På de enskilda boendegrupperna finns en mindre gemensamhetsdel där vi bakar och spelar spel eller umgås och samtalar.

Dagliga promenader erbjuds i de vackra omgivningarna

I våra stora trädgårdar grillar vi korv, dricker kaffe och firar midsommar. Under våren tar vi hand om planteringen tillsammans med Viva trädgårdsmästare och under sensommaren skördar vi bär och frukter.

Mat och måltider

Frukost lagas och serveras i de egna köken i varje grupp. Lunch och middag kommer från köket på Tornet vård- och omsorgsboende. Mellanmål tillagas på Alby Äng. Måltiderna äts gemensamt men kan också ätas i den egna lägenheten för den som så önskar.

Personal

På Alby Äng finns bred kompetens bland medarbetarna. Här arbetar undersköterskor, vårdbiträden, arbetsterapeut, sjukgymnast, läkare, syn- och hörselinstruktör, sjuksköterskor, dietist, vaktmästare och trädgårdsmästare.

Det finns alltid omvårdnadspersonal på plats dygnet runt. Målet är att de äldre ska få ett så gott liv som möjligt utifrån sina individuella behov.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 juli 2017
Omsorg & socialt stöd