Silverkronans äldreboende i tumba. Rött hus med tulpanrabatt.

Silverkronan

Silverkronan är ett modernt vård- och omsorgsboende nära Tumba centrum.

Silverkronan ligger mitt på Tumba Gärde med cirka 10 minuters gångväg från Tumba centrum. Närmaste busshållplats är "Samaritvägen" där buss 707, 708 och 738 stannar. Runt äldreboendet finns sittvänliga utegårdar och fler lättillgängliga promenadvägar.

Boendemiljö

Äldreboendet är uppdelat i 2 enheter, Silverkronan 1 och Silverkronan 2. Totalt finns plats för 50 boende.

Boendet är i tre våningsplan. Inredningen går i mjuka naturfärger och med ek i alla trädetaljer. På nedre plan finns samlingssal med öppen spis och café. Fler gemensamma ytor med sittgrupper och TV samt kök finns på alla våningsplan. I slutet av alla korridorer har små trivselhörn inrättats.

Enrumslägenheterna är på 28,5 kvm. med stort badrum och pentry. I lägenheterna finns också TV-antenn, telefonjack och bredbandsingång. De boende kan ta med sig sina husdjur vid inflyttning.

Måltider

På Silverkronan äter man alla måltider gemensamt. Frukost tillagas och serveras i de befintliga köken på varje våningsplan. Lunch och middag kommer från Allégårdens äldreboende. Potatis, ris och pasta tillagas på Silverkronan.

Personal

På Silverkronan arbetar undersköterskor och vårdbiträden med lång erfarenhet så att alla boende skall känna sig trygga. Personalen finns på plats dygnet runt

Sjuksköterska arbetar dagtid måndag till fredag. Kvällar, nätter och helger har de boende tillgång till joursjuksköterska. Läkare är knuten till äldreboendet och finns på plats efter behov, dock minst en dag per vecka. Tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast finns efter behov.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 juli 2017
Omsorg & socialt stöd