Ledsagarservice

Ledsagarservice är en hjälp för dig som har svårt att ta dig ut på egen hand. Servicen innebär att en person stödjer dig att ta dig till olika platser och aktiviteter – till exempel till frisören, läkaren, ut på promenad eller för att träffa vänner.

Vem kan få ledsagarservice?

Ledsagarservice kan du ansöka om om du är under 65 år och har en omfattande och varaktig funktionsnedsättning. Om du har en grav synskada kan du ansöka om ledsagarservice oavsett hur gammal du är.

Så ansöker du

För att ansöka om ledsagarservice fyller du i och skickar in blanketten "Begäran om särskilda insatser enligt LSS". Du kan använda vår e-tjänst eller ladda ner och skriva ut blanketten längst upp till höger. Du kan också beställa blanketten och få hjälp att ansöka genom kontaktcenter på telefon 08-530 610 00.

Om du vill veta mer

Om du har frågor om ledsagarservice ringer du till kontaktcenter på telefon 08- 530 610 00. Du kan också besöka ditt närmaste medborgarkontor.

Varje år genomför Botkyrka en undersökning där de som har stöd från omsorgen om personer med funktionsnedsättning får tycka till om kommunens verksamheter. Resultatet från 2013 års undersökning hittar du under Relaterade dokument.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 juni 2017
Omsorg & socialt stöd