Stäng meddelande

Stöd för anhöriga: du som är barn och ung har rätt att få hjälp

Socialtjänsten ger råd och stöd till barn, unga och familjer inom många olika områden. Vi svara på frågor om till exempel relationer, sex, alkohol, droger, ätstörningar, bråk och våld, familjeproblem och mycket, mycket mer. Om du vill, kan du vara anonym. Stödet är gratis.

Om du har någon i din närhet som inte mår bra, kan du tala med en vuxen som du litar på. Du är också välkommen att vända dig till en anhörigsamordnare, skolkurator, områdessekreterare eller ungdomsmottagningen.

Att träffa en vuxen som kan lyssna på dig och ge dig information och råd eller att träffa andra barn i samma situation kan få det att kännas bättre. Vi erbjuder även stödgrupper för dig som har skilda föräldrar eller som har föräldrar med beroende eller psykisk ohälsa.

Akut hjälp

Om du behöver hjälp akut, finns kontaktinformation här.

Anhörigsamordnare

En anhörigsamordnare har information om allt stöd som finns att få. Anhörigstöd är till för dig som har en nära relation till en person som har en psykisk sjukdom, någon form av funktionsnedsättning, en långvarig sjukdom, ett missbruk, beroende eller som är gammal och behöver hjälp. Du kan kontakta oss under kontorstid. Ring medborgarcenter och fråga efter socialtjänstens anhörigsamordnare: 08-530 610 00 eller mejla anhorigstod@botkyrka.se

Ungdomsmottagning

Om du är osäker på vart du ska vända dig, kan du alltid börja med att kontakta ungdomsmottagningen.

Områdessekreterare

Områdessekreterarnas uppdrag är att hjälpa barn och unga att få en så trygg uppväxt som möjligt.

MiniMaria Botkyrka

MiniMaria ger dig råd och stöd i alkohol- och narkotikafrågor.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 september 2018
Omsorg & stöd