Störningsinformation:
Eldningsförbud från torsdag 13 augusti kl. 12.
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Information och stöd angående övergrepp på förskola

Kapprum i förskolemiljö med upphängda ytterkläder. Inga barn eller vuxna på bilden.

En barnskötare som har arbetat på Botkyrka kommuns förskola Björkstugan i Tumba är misstänkt för barnpornografibrott och sexuellt övergrepp mot barn. Botkyrka kommuns högsta prioritet har varit och är att ge stöd till barn och vårdnadshavare som är drabbade av händelsen.

Här kan du läsa mer om vad kommunen gör med anledning av det som hänt.

Information om utredningen ges av polisen

De vårdnadshavare vars barn är aktuella i utredningen ska få information om det via polisen. Förskolans personal eller kommunens representanter har ingen information om vilka barn det gäller.

Vilken hjälp finns att få?

Då vi inte längre får in samtal på den extra stödlinje som funnits kring händelsen så stänger vi den från och med torsdagen den 27 februari. Vi hänvisar föräldrar och elever till det ordinarie stöd som finns i kommunen enligt nedan.

  • Barnombudsmannen
    Barn och vårdsnadshavare kan kontakta kommunens barnombudsman. Du kan läsa mer om barnombudsmannen här. länk till annan webbplats
  • Stöd i skola och förskola
    På grundskolan finns elevhälsa tillgängliga för elever. På din förskola kontaktar du ledningen på förskolan för samtal om vilket stöd som passar ditt behov nu.
  • Botkyrka kommuns familje- och föräldrastöd, samtalsmottagningen. Här svarar socionomer som jobbar med barn som utsatts för våld och övergrepp samt deras föräldrar. Gruppen erbjuder vuxna medborgare krisstöd vid behov. Du kan få stöd via telefon eller boka in en tid för krisstöd. Telefon: 08-530 623 60 Telefontider: måndag - torsdag 9.00-16.00 och fredag 9.00-14.00.
  • Socialtjänstens mottagning för oro kring barn. Telefon: 08-530 622 55.
  • Socialjouren: socialtjänst på kvällar och helger: Telefon: 020-70 83 03. Socialjouren gör endast akuta bedömningar och hänvisar sedan till ordinarie socialtjänst nästföljande vardag. Öppettider: måndag-torsdag 16.00-00.00, fredag och lördag 14.00-02.00, söndag 16.00-02.00.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 mars 2020
Omsorg & stöd