Stäng meddelande

Betyg

Här kan du läsa mer om hur du gör för att få ett slutbetyg, vad som krävs för en gymnasieexamen, hur man får sina utländska betyg bedömda och översatta samt hur man beställer betyg.

Slutbetyg

Om du inte har ett slutbetyg från gymnasiet kan du studera på vuxenutbildningen och få ett slutbetyg. Dina studier måste vara avslutade senast 1 juli 2020 för att vi ska kunna utfärda ett slutbetyg. Om du inte slutför studierna innan dess kan du bli tvungen att läsa om ett stort antal kurser. Här kan du beställa dina betyg.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gymnasieexamen

Ska du läsa mot en gymnasieexamen inom vuxenutbildning ska den omfatta 2400 poäng. Utbildningen ska ha en tydlig inriktning vilket innebär att en övervägandedel av kurserna ska vara inriktade mot ett program.

För att kunna genomföra studierna på bästa sätt är det viktigt att regelbundet se över planeringen med en studie- och yrkesvägledare.

Utländska betyg

Du som har en avslutad gymnasial eller akademisk utbildning ska skicka in dessa för bedömning till Universitets- och högskolerådet. Om du har betyg på ett annat språk än spanska, franska, tyska och engelska behöver du göra en översättning innan du skickar in dem för bedömning.

För översättning av utländska betyg ska du kontakta Kammarkollegiet. Där kan du söka auktoriserade översättare till ditt språk.

Läs mer om bedömning av utländska betyg och översättning av betyg på länkarna längre ner på sidan.

Betygsbeställning

Tog du examen efter augusti 2014 finns dina betyg i den nationella betygsdatabasen.

Du som fått gymnasiebetyg innan augusti 2014 kan beställa dina betyg hos oss i receptionen  på Botkyrka vuxenutbildning eller kontakta vägledningsenheten vagledare@botkyrka.se. Sedan skickar du själv in dem till Antagning.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Handläggningstiden är ca två veckor.

Observera att betygsdatabasen endast gäller ansökan till högskolor och universitet, om du söker en annan typ av utbildning behöver du kontakta skolan.

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 mars 2020
Barn & utbildning