Störningsinformation:
Fortsatt hög vattenförbrukning
Dölj meddelande
Stäng meddelande

Jour- och familjehem

Vi söker dig som är intresserad av att ta emot barn i din familj. Ett jour- och familjehem tar emot barn som av olika anledningar inte kan bo hemma.

Innan en familj blir ett jour- eller familjehem, gör vi på socialtjänsten en utredning. Vi har vissa grundläggande krav för att en familj ska få möjlighet att ta emot ett barn.

Som jour- eller familjehem är din uppgift bland annat att ge barnet en trygg tillvaro, en daglig omsorg och en bra uppväxt. Vi på socialtjänsten har huvudansvaret för att barnet har det bra hos dig och får den hjälp det behöver. Det innebär att vi har regelbunden kontakt med dig och barnet för att följa upp hur barnet har det, och för att se till att både du och barnet får det stöd ni behöver.

Du, socialtjänsten och barnets föräldrar samarbetar för att barnet ska ha det bra.

Jourhem

Om något akut inträffar som gör att ett barn behöver någon annanstans att bo, får det komma till ett jourhem. Där bor barnet en kortare tid, tills vi hittar ett familjehem.

Intervjuer med personer som gjort olika insatser för barn.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Beskrivning av olika typer av uppdrag som du kan ta för att hjälpa ett barn.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Är du intresserad? Anmäl ditt intresse till Botkyrka här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 september 2018