Stäng meddelande

Stöd mot beroende, miniMaria

Är du orolig för att du dricker, spelar för mycket eller använder droger? Då kan du ringa till oss för att få råd och stöd. Du kan också boka in en tid för besök. Om du vill kan du vara anonym.

  • Vi finns till för dig som är under 21 år.
  • Om du är mellan 18 och 21 år kan du kontakta oss själv.
  • Är du yngre än 18 år behöver dina föräldrar eller någon annan vuxen i din närhet kontakta oss för att boka en tid.
  • Om du är över 21 år ska du kontakta dem som jobbar med stöd åt vuxna.

Vi som jobbar på miniMaria kan ge dig råd och stöd när det gäller riskbruk eller missbruk. Det kan gälla dig själv eller någon du är orolig för, till exempel en kompis, ett syskon eller din förälder.

Så går det till

När du besöker miniMaria får du träffa en behandlare och en sjuksköterska. Vi kommer att ställa flera frågor för att förstå din situation och kunna avgöra hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Ofta träffas vi flera gånger, för att kunna avgöra vilken hjälp som är bäst för dig.

Ibland är det någon annan som vill att du ska komma till oss. Då har vi redan fått lite information om dig före besöket, och vi kommer att tala om vilken information vi har fått och av vem. Du kommer att få berätta hur du ser på din situation.

Tillsammans med dig bestämmer vi vad du och din familj behöver för stöd för att kunna förbättra din situation.

Fördjupat stöd

Om vi behöver träffas mer än fem gånger får vi hjälp av en socialsekreterare att utreda dina behov. Det kallas för att stödet behovsprövas. Om du blir beviljad ett fördjupat stöd kommer du att få träffa en behandlare under en längre period.

Om miniMaria

miniMaria är ett samarbete mellan landstinget och socialtjänsten. Vi som jobbar här är behandlare, sjuksköterska och läkare.

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 april 2019
Omsorg & stöd