Stäng meddelande

Öppna förskolor

Öppna förskolan är en mötesplats för barn till och med 6 år och för dig som är förälder. Du kan komma och gå som du vill. Ingen föranmälan behövs och det är gratis.

Kommunens öppna förskolor stänger från och med fredag 13 mars 2020 tills vidare. Information har gått ut till de föräldrar som återkommande besöker öppna förskolan. Tillsammans hjälps vi åt att skydda våra känsligaste medmänniskor och varandra mot smitta. Ett led i detta är att stänga öppna förskolor för att minska risken för spridning av coronaviruset.

Du som vuxen deltar tillsammans med barnen. Vi pedagoger hjälper att hitta på stimulerande och roliga saker att göra tillsammans med barnen. Vi utgår från vad barnet och du som förälder vill. Det kan till exempel vara att vi sjunger, målar, leker i grupp, fikar och mycket annat. Miljön är anpassad till små barns behov, och det finns gott om stimulerande saker att leka med. Målet är att vi tillsammans ska skapa goda förutsättningar för att barnen ska få en bra start i livet. Läs på varje öppen förskolas sida för att få aktuella tider och se vad som händer på de öppna förskolorna.

HBTQ-certifierade

Botkyrkas öppna förskolor är HBTQ-certifierade. Det betyder att vi som jobbar här har gått en utbildning som handlar om homosexualitet, bisexualitet, trans- och queerfrågor. Till våra öppna förskolor är alla välkomna!

Från och med fredagen den 13 mars 2020 och tills vidare kommer kommunens öppna förskolor att hålla stängt.

 

Sammanslagning av de öppna förskolorna i Alby och Fittja

  • Som en del av ett större effektiviseringsuppdrag har socialnämnden beslutat att de öppna förskolorna i Alby och Fittja ska slås ihop.

  • Det innebär att verksamheten i framtiden kommer att finnas i Fittja, där en så kallad familjecentral är planerad att öppna. En familjecentral innebär en ökad närhet och samverkan mellan barnmorskemottagning, barnavårdscentral och socialtjänsten, som öppna förskolan tillhör. Familjecentralen i Fittja är tänkt att vara en verksamhet som främjar barns och föräldrars hälsa genom ett generellt, tidigt förebyggande stöd till familjerna i Botkyrkas norra kommundelar.

  • Botkyrka kommun ser fortfarande öppna förskolan som en viktig verksamhet och kommer efter sammanslagningen att ha öppna förskolor på fyra platser i Botkyrka.

  • Botkyrka kommun kommer att jobba aktivt med de föräldrar som besöker öppna förskolan i Alby i dag för att informera och underlätta så att de kan besöka andra öppna förskolor i Botkyrka, främst de i Fittja och i Hallunda.

  • Sammanslagningen av de öppna förskolorna i Alby och Fittja kommer att göras under våren 2020. Mer detaljerad information om sammanslagningen kommer snart.

  • Under tiden fram till sammanslagningen kommer öppna förskolan i Alby hålla öppet enligt ordinarie tider. Vissa avvikelser kan förekomma. Följ den här länken för att se öppettiderna.länk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 maj 2020
Omsorg & stöd